torsdag, oktober 12, 2006

VED DU HVAD KLATKAGER ER

Aftenteens spiselige indslag var klatkager, også kaldet risklatter(iflg. frk. Jensen) med sukker og syltetøj. Vores to børn mente ikke, der var nogen af deres venner, som kendte til klatkager, ej heller budding. Både min mand og jeg var vant til dem som 2.dags dessert, når man dagen før havde fået risengrød. I min version er det risengrød, mel, æg og sukker som blandes godt og sættes på pande i klatter.
Jeg elsker dem, ligesom jeg elsker pandekager, og børnene er også vilde med dem, så vi havde glædet os til i aften.



Kender du til klatkager, og i så fald hvordan er jeres opskrift ?

8 kommentarer:

  1. Vi elsker klatkager her i huset, i hvert fald Cathrine og jeg - Christian synes kun man kan spise risengroed til jul, saa han faar ikke nogen, vi spiser nemlig risengroed naar han ikke er hjemme :-)

    Min opskrift ligner din, jeg har den fra Gyldendals kogebog, det var nemlig ikke tradition da jeg voksede op, dengang lavede vi ris a la mande af resterne i stedet for uhhhmmmmmm, det er nu ogsaa godt.

    SvarSlet
  2. Uhm kanelsukker,Liselotte det var da en god ide,det må vi prøve næste gang.:-)

    SvarSlet
  3. På et tidpunkt,Susan, serverede jeg risengrød en gang om ugen, for det passede godt med vore aktiviteter den dag, men da sagde børnene stop, jeg kunne godt være blevet ved.:-)

    SvarSlet
  4. Jeg er ikke sååå vild med risengrød, men jeg elsker klatkagerne. Kender ikke opskriften, for det er Bodil, der laver dem her i huset.

    Det er i øvrigt også svært at lave nok risengrød til at der bliver nogen rester der er værd at lave noget af - der er nogen af mine unger der er udpræget SYGE med risengrød....

    Til gengæld er jeg 200m mester i at lave RIGTIG god risalamande...

    SvarSlet
  5. Vi laver rigeligt risengrød her, fordi vi elsker både klatkage, men ogdå risalamande.:-) Jeg vender frygtelig tilbage Lizelotte efter din opskrift pår risalamande, for jeg er ikke tilfreds med min.

    SvarSlet
  6. Jeg har min opskrift fra min farmor og når jeg laver "risenklatter", som hun kaldte det, så tænker jeg altid på hende.
    Hendes opskrift minder om nævnte blot tilføjet lidt revet muskatnød.

    Vi har endnu ikke taget risengrøden ind i menuen, men nu hvor efterårsstemningen for alvor er ved at melde sig, så er det vist tid.

    SvarSlet
  7. muskatnød lyder også godt, fru green,men spiser I dem så også med sukker og syltetøj ?

    SvarSlet