fredag, november 24, 2006

DIN BEDSTE KARTOFFELRET, HVAD ER DET ?

Her ind under den tilstundende højtid(1 måned til) bliver det også tid til julekalendere i alle afskygninger, og så får jeg mig lige et ekstra tilnavn, the kartoffelwoman, det er jeg nu stolt af. Kartofler indgår selvfølgelig meget i vores madlavning, men da jeg ikke er den store madlavningsentusiast, så løber jeg tit tør for ideer, det bliver i hvert fald tit det samme, der ryger på bordet.
En af mine yndlingsopskrifter har mange af mine kolleger taget til sig, for den passer sig selv i ovnen, og så kan man lige nå at læse avisen imens:


600-700 gram vildmosekartofler (de små)
300-400 gram cherrytomater/blommetomater
3-4 fed hvidløg
rosmarin enten som kviste eller tørret
salt
2 spsk. olie
1 spsk. rød balsamicoeddike

Kartoflerne skrubbes og skæres i halve, lægges i ildfast fad, tomater skæres også i halve, hvidløg skæres i små skiver, 1tsk rosmarin eller kviste drysses over sammen med salt, olie hældes over og der røres rundt.
Ind i ovnen ved 175 grader(varmluft), 20 minutter efter hældes balsamicoeddike over, der røres rundt og så 20 minutter mere.


Det smager bare godt. Har du en god kartoffelopskrift?

4 kommentarer:

  1. det var da et godt alternativ til den lille kogte vildmose!

    kartoffelsuppe med porrer/jordskokker/hvad-man-nu-har, drysset med sprødstegte baconfrimærker og purløg får mig til at græde.
    men den kan du sikkert lave bedre end jeg kan.

    SvarSlet
  2. faktisk ikke Regitze, jeg får kartoffelsuppe til at ligne opvaskevand, så det laver jeg aldrig, men måske skulle jeg prøve med jordskokkerne :-)

    SvarSlet
  3. Umme-num ... det ser lækkert ud!

    hehe ... er det dig, der er "the kartoffelwoman"??

    SvarSlet
  4. jah det vidste du bare ikke, Lizelotte ;-)
    "landmand a står li under æ mistelten"

    SvarSlet