torsdag, januar 25, 2007

NOK HØRE IKKE SE

Jeg er en pivskid, jeg får ondt i maven af at se håndbold på topplan. Godt jeg har min egen dejlige kommentator, jeg behøver ikke at se, men kan levende følge med, og indimellem bliver jeg beordret til at se et godt mål. Jeg kan gå rundt, når det går hedest til, for sidde ned, det kan jeg ikke holde til.
I aften er der bedre stemning i stuen end i går, da skulle vi ikke have målt nogens blodtryk.

Strikning går som en leg, kommentatorens stemmeføring sætter mig op i tempo, og mønsteret i aften er ikke så hårdt ved tommeltotten som i går, så her går det godt.

Tilføjelse : kender du dit blodtryk, og har du lagt mærke til hjernesagens kampagne for, at du kender det, og hvorfor du skal kende det ?

Forhøjet blodtryk er årsag til mange blodpropper/blødninger i hjernen.

13 kommentarer:

  1. Godt Liselotte :-)
    lige netop et forhøjet blodtryk kan man ikke mærke, så derfor denne kampagne.

    SvarSlet
  2. Mit er også kommet under kontrol, skarp kontrol :-)

    SvarSlet
  3. Godt Ella, og at male må være det mest afstresende der findes for et lidt højt blodtryk :-)

    SvarSlet
  4. afstressende selvfølgelig ;-)

    SvarSlet
  5. Mit er lavt - ligesom mit kolesteroltal. Der er styr på det :-)

    SvarSlet
  6. Jeg har altid haft for lavt BT, men har overvejet at få det tjekket næste gang turen går omkring lægen, for man ved jo aldrig.

    SvarSlet
  7. Jeg vidste det :-) jeg er omgivet i blogland af kloge kvinder.

    Du er da heldig, Lizelotte, at du ku få målt dit kolesteroltal, det nægter min læge, så længe jeg ikke er familiær disponeret, ikke-ryger, ikke overvægtig, ikke sukkersyge, og jeg gider ikke til at starte på de ting ;-)

    Moster tulle- det kan nemt stige med alderen, mit har også været lavere, men er stadig i den gode ende ;-)

    SvarSlet
  8. Her kan man koebe goer-det-selv kits til at checke kolesterol tallet hjemme. http://www.wonderlabs.com/itemleft.php?itemnum=6501

    Jeg synes nu ogsaa jeg har set det i vores lokale "Matas/Apotek" butik.

    Blodtrykket er der styr paa, jeg har dog altid en del hoejere blodtryk naar laegen eller sygeplejersken tager det, men det laa paent alligevel.
    Jeg har aldrig faaet checket kolesterol, men det regner jeg med bliver checket til den "aarlige" check-up (jeg har ikke faaet det foer derfor citationstegnene).

    SvarSlet
  9. Susan- lige nu kan jeg ikke komme på navnet på det forhøjede blodtryk målt af læger og sygeplejersker, men det er et velkendt fænomen ;-)

    SvarSlet
  10. Vi havde Hjerteforeningen på besøg i firmaet ifm. en sundhedskampagne - der kunne man få målt BT og kolesterol. Fin service, synes jeg... der var faktisk en kollega, som fik konstateret forhøjet BT og kolesterol pga.det, og kom i behandling.

    SvarSlet
  11. Det kunne være jeg skulle lave sådan en dag på arbejde Lizelotte, der er jo en forventning om at personalet går foran.

    SvarSlet
  12. Lene, det hedder noget i retningen af "hvide-kitler" syndrom :-).

    Det var sjovt da jeg var indlagt for pre-eklampsi (hvilket jo ellers var meget meget kedeligt). Sygeplejerskerne stak hovedet ind af doeren og sagde, vil du tage dit blodtryk om 5-10 minutter, saa kommer jeg ind igen om et kvarters tid.
    Ellers havde jeg instrukser om at tage det 3-4 gange om dagen og altid 5 minutter efter jeg havde vaeret ude at gaa. :-)
    Soede sygeplejersker og en skoen laege.

    SvarSlet
  13. det er jo det det hedder Susan. Godt at du husker indlæggelsen som værende positiv.

    SvarSlet