torsdag, april 05, 2007

FØJ FOR EN VIND

Morgenen startede med et vindblæst arbejde, godt nok er solen fremme, men der er hundehamrende koldt udenfor.

Vi skulle flise de udtyndede grantræer fra et 500 meter langt læbælte, så marken kunne blive pløjet. Vi, landmanden, medhjælperen, sønnen og jeg startede kl. 7.30. Sønnen kørte traktoren med flisemaskinen, landmanden kørte traktoren med vognen, hvor træflisen blev blæst over i, og vi to andre gik og slæbte træerne hen til flisemaskinen.

Vi må have lavet for meget larm, for pludselig kom traneparret flyvende hen over os med store brede vingefang. De kunne nok ikke få madro på marken ved siden af.

Den anden medhjælper startede med at pløje midt på marken, da vi gik i gang, så her holdes ingen påskeferie. Vejret er perfekt til markarbejde, så snart kan der tromles og spredes gylle, men gyllen venter vi med til efter påske.

4 kommentarer:

  1. God arbejdslyst med markarbejdet - her venter havearbejde og planlægning, men det er jo bare hygge :-)

    SvarSlet
  2. Hej Lene. Det kan nok være at I er en flittig familie. Hatten af for jer. Morgenerne er kolde så tidligt på foråret, og sommertiden gør dem ikke mindre kolde. Pas nu på musklerne og på kulden– det er hårdt arbejde, det du laver, og får du rørt en muskel eller to, der ellers ikke så ofte bliver brugt, kan det gøre meget ondt. Håber I snart har fået kværnet læhegnet, så forårsmarkarbejdet kan blive fuldført. Her er vinden også kold. Havde den ikke været der, kunne vi sidde et par timer på terrassen. Vi skal ikke vente sommerligt vejr i påsken – men en del sol og det er også fint.

    SvarSlet
  3. Uh, hvor er i flittige. Jeg kan ikke engang tage mig sammen til at gå i haven med kultivatoren. Synes det er for koldt og blæsend......

    SvarSlet
  4. moster tulle - mon I kom i haven i dag. Her var det kun ham på traktoren, der var udendøre efter vi var færdig med læhegnet.

    Anne - jeg kan mærke, at jeg heldigvis er i god form, så i morgen tager vi endnu et læhegn, men så er vi også færdig.Der har været bidendes koldt i dag.

    Jane - sådan er det at være gift med en landmand ;-) men vi trak også indendøre bagefter. Landmanden sorterede kartofler, og jeg har rengjort campingvogn indenfor i maskinhus. Vi har lige solgt den.

    SvarSlet