mandag, juni 04, 2007

HJEMME IGEN

Tre dages motorcykeltur til Vrådalen i Norge endte på en træls måde. En af vore bekendte væltede i et sving og måtte på sygehuset.

De øvrige i MCrejseselskabet kørte videre mod Kristianssand, vi drog mod sygehuset i Skien, hvor vores bekendt blev fløjet til. Hendes mand og vi to par, som havde taget denne tur sammen, kom til Skien ca. 2 timer efter hun var ankommet.

Vi blev mødt med en professionalisme og omsorg, som kun efterlader et godt indtryk af norsk sygehusvæsen.

Det viste sig, at hun havde fået en lille hjerneblødning, og det var derfor, hun kørte galt, så nu sidder vi her og er dybt taknemlige over, at det ikke skete på nogle af de stejle snoede veje, vi havde kørt på forinden. Hun er klar og orienteret, men skal blive i Norge et par dage, og så kommer hun højst sandsynlig til min afdeling.

Vi fik hjælp af en norsk sygeplejerske til at finde en anden færgerute, så vi kunne komme hjem i dag, så lige nu sidder vi med en kop te og sunder os.

Livet kan hurtigt ændre sig, vi er taknemlige for, at det ikke gik værre.

19 kommentarer:

  1. Sikke en oplevelse, men som du rigtignok skriver, godt det skete hvor det gjorde, når det nu ikke kunne være anderledes. God bedring til hende og velkommen hjem til jer:)

    SvarSlet
  2. Sikke en forskrækkelse, Lene, men godt det endte forholdsvist fornuftigt og godt du var der. Det må jeres veninde have været frygteligt taknemmelig for.

    Velkommen hjem forøvrigt.

    SvarSlet
  3. velkommen hjem. Det var da en trist afslutning I fik på jeres tur. Godt hun havde gode venner omkring sig og godt det ikke gik værre. Kan godt forstå I har brug for at sunde jer. Mange hilsner til dig og landmanden ....

    SvarSlet
  4. tak skal I ha for hilsener, vi er glade for at være hjemme igen, og jeg er glad for at jeg har fri i dag, så oplevelserne, både de gode og de dårlige kan få lov til at blive bearbejdet.

    SvarSlet
  5. Sikke en forskrækkelse og ja, livet kan hurtigt ændre sig. Dejligt for hende, at hun kommer til din afdeling, når det nu skal være.

    SvarSlet
  6. Livet er skrøbeligt...
    Hilsner fra

    SvarSlet
  7. Når man er ude for uheld, så er det godt sammen at få det talt igennem. Vi havde 5 timers sejlads hvor vi fik talt ulykken og informationerne fra sygehuset igennem, så jeg tror hendes mand er bedre rustet nu til at klare informationer videre til familie og venner.

    Moster tulle - jeg er faktisk også glad for at hun kommer til min afdeling, for også hun har brug for at få sat ord på, og jeg sad jo ved hende til ambulancen kom.

    Pollyanna - livet er skrøbeligt, og vi skal huske at leve det og nyde det, det bliver vi jævnt hen mindet om. Vi er jo over de halvtreds, hvor flere bliver ramt af livsstilssygdomme.

    SvarSlet
  8. Puha en forskrækkelse, men som med så meget andet, må man prøve at finde lyspunkter, som du så rigtigt også gør. Det kunne være gået langt værre. Velkommen tilbage og god bedring med din veninde.

    SvarSlet
  9. Det er uhyggeligt med de blodpropper. Man forbinder dem oftest med ældre mennesker, og glemmer at det også kan ramme os andre.
    Det lyder til at være en god oplevelse med det norske sygehusvæsen; det er da altid noget. Der bliver nok brug for en del "debriefing" i den nærmeste tid. Godt hun har dig som sygeplejerske.

    SvarSlet
  10. Conny, faktisk synes jeg, at man som 50årig ikke skal acceptere, at ens blodtryk er for højt, der er man nødt til at bide i det sure æble og tage medicin. Det er hovedårsagen til hjerneblødning eller blodprop i hjernen.

    SvarSlet
  11. Kan man overhovedet mærke, at man har for højt blodtryk - eller skal man simpelt hen få det undersøgt en gang om året ?

    SvarSlet
  12. Man kan ikke mærke det, Conny, så et tjek en gang imellem vil være godt. Jeg har altid ligget i den lave ende, men er krøbet opad, når jeg tjekker det på arbejde, dog stadig i det pæne område.
    Motion og sund kost er en af måderne man kan få blodtrykket ned, men er det noget forhøjet, så skal der medicin til.

    SvarSlet
  13. Det er altid foruroligende når ting sker uventet og tæt på.

    God bedring med din bekendte og velkommen hjem til dig :)

    SvarSlet
  14. At man kan bli rammet av noe sånt mens man kjører et motorisert kjøretøy er så skremmende at jeg helst ikke vil tenke tanken. Man kan jo ingen ting gjøre med det. Så håper vi det går godt for henne, - tross alt.

    SvarSlet
  15. Det er også det, hun selv mest tænker på Hege

    SvarSlet
  16. Jeg havde skrevet en lang kommentar, Lene - gad vide hvor den blev af?

    SvarSlet
  17. det var underligt Ella, for jeg har ikke set den. Ærgeligt.

    SvarSlet