lørdag, juni 09, 2007

VARME OG VAND

Forskellen på at have det godt og skidt i disse dage for mig kan beskrives med ordet VAND. Det er nu vi alle skal passe på, børn, unge såvel som voksne. Vi synes, vi drikker rigeligt, men vi skal faktisk drikke mere end rigeligt for ikke at udtørre.

På afdelingen kan det være svært for ældre mennesker, som lider under varmen og deres sygdom, så da tyr vi til at give væske intravenøst, altså som drop. Men også personalet glemmer det livgivende vand, så i går satte vi kander på kontoret, så vi kunne snuppe et glas, når vi var derinde, og det hjalp i hvert fald for mig. Hovedpinen, svimmelheden og utilpasheden som jeg havde hele dagen i går, er væk her til morgen, men jeg har også drukket meget lidt te og meget vand, hvor forholdet plejer at være omvendt.

Luften står stille inde på afdelingen, og heldigvis har vi kun få patienter, der ikke selv kan stå ud af sengen, for stakkels de, der er afhængig af andres hjælp til at blive vendt, få skiftet svedigt tøj osv.

Jeg var lige på blomsterkig her til morgen, men mine Dronning Elisabeth buske ser ikke ud til at komme med blomster, med mindre der er en lille en på vej for enden af grenen her.


De ægte forsytiaer blomstrer stadig dejligt



og hostaen skyder sin blomster knop op mellem de store blade.


Ukrudtet skyder også, så jeg må på ukrudtsvandring i haven nu, hvor temperaturen er udholdeligt, senere kan jeg slet ikke klare at være ude i solen.

Ha en god dag, vi er jo nogle der må arbejde ;-)

Og vores bekendt er ikke kommet til Danmark endnu, for hun kan ikke komme fra Aalborg lufthavn til Aalborg sygehus pga. Falck strejken, så i stedet må hendes familie drage til Norge, for de trænger til at være sammen igen.

9 kommentarer:

  1. Det er så bekendt for mig når jeg læser, at vi som personale ikke er for gode til at drikke nok, imens vi løber stærkt for at hjælpe de, som ikke kan hjælpe sig selv.

    Jeg fik det at føle i torsdags, hvor jeg nær var gået i gulvet, af dehydrering, ude på jobbet. Heldigvis er vi over hinanden, når det er ved at gå galt og det bevirkede da også, at vi alle havde fået en tilstrækkelig stor forskrækkelse af oplevelsen, at vi sørgede godt for os selv igår.

    Det er bare en smule skræmmende, at det er dét der skal til, førend vi vågner op!

    Men af skade blir' man heldigvis klogere ;o)

    Rigtig god lørdag til dig og dine Lene :o)

    SvarSlet
  2. Tak i lige måde Anita. Ja det er utroligt, at vi glemmer det selv. Det var da godt, at de andre var opmærksomme Anita.

    SvarSlet
  3. Vand er så vigtigt. Tolkene her i Aalborg er kendte for deres vandflasker. Lidt morsomt synes vores brugere, men det er nødvendigt sommer som vinter, at vi sørger for at drikke tilstrækkeligt og derfor slæber vi alle rundt på vandflasker. Vi bruger overraskende meget væske på at sidde stille og tolke, men vi husker til gengæld også at drikke.

    God fornøjelse med ukrudtsbekæmpelsen og siden arbejdslysten :-)

    SvarSlet
  4. tak sakl du ha Liselotte :-)
    vand er altafgørende for en god indsats, hvilket jeg også prøver at forklare det unge menneske, som er midt i sin studentereksamen.

    SvarSlet
  5. God arbejdslyst til dig, Lene!

    Jeg skal selv starte nattevagt og arbejdsuge i aften og det er godt, du minder os alle om at drikke nok væske.

    Jeg har selv oplevet - sommer som vinter - at natarbejdet bliver meget, meget lettere, hvis jeg husker at drikke nok vand. Det tror jeg desværre, mange glemmer specielt på den tid af døgnet.

    SvarSlet
  6. God vagt til dig også Henriette. Ja væske i nattevagt ku jeg også tit glemme. Til gengæld kunne jeg spise hele tiden for at holde mig vågen ;-)

    SvarSlet
  7. Jeg gik straks ud og fyldte en af mine små flasker. De står rundt omkring og husker mig på vandet og altså også dit indlæg.

    God arbejdslyst og god lørdag :)

    SvarSlet
  8. Jeg er heller ikke så god til varme. Med alderen er jeg blevet god til at huske på væske.
    Altså mener du forsytia, det ligner en syren.
    Hosta er så frodige. Ukrudt behøver ikke særlig gode vækstbetingelser - desværre. Selvom vi har fået så meget vand, sover roerne om eftermiddagen, har vi lagt mærke til.
    Nej, hvor er det ærgerligt med den Falck strejke, lige når man har brug for dem.
    God arbejdslyst, håber I kan lave gennemtræk.

    SvarSlet
  9. Tak Kaja og Sifka og jeg trænger vist til mere vand ;-) for det er selvfølgelig syren Kaja

    SvarSlet