onsdag, august 29, 2007

MIN VEJ

På min vej er der syv gårde, her bor der landmænd, medarbejdere og et par enkelte lejere. Der er livlig aktivitet omkring gårdene, de sidste marker høstes, og der er fuld gang i kartoffeloptagningen.

Min gå/løbetur i dag gav mig mulighed for at nyde aktiviteten, lydene fra de forskellige maskiner og den fjerne summen af bilerne på vejene omkring os. Markerne skifter udseende, kartoffelmarkernes planter er for de flestes vedkommende visnet ned, kornmarkerne er blevet til stubmarker. Nogle steder er halmen snittet og pløjes ned til geninvestering i jorden. Andre steder står der store rundballer og pynter som landskabsskulpturer.


Hjemme står krukkerne stadig med dejlige blomster, forstå det hvem der kan, for jeg er ikke flittig med at nusse og vande dem.



En dejlig følelse af velvære breder sig efter turen, det er jo sandt hvad de siger, de kloge hoveder, motion gør godt for krop og sjæl.

7 kommentarer:

  1. Synes det er så trist, når markerne igen bliver sorte. Men man kan jo glæde sig over, at de bliver grønne og farverige igen.. engang ;)

    En tur ud i den friske luft er noget af det bedste medicin der findes.

    SvarSlet
  2. Det er så rigtigt, at motion gør godt på sjæl og krop. Jeg har cyklet en dejlig lang tur og lige haft samme oplevlse som dig. Det mærkes tydeligt, at det er sensommer - koldt ude tidligere på formiddagen og nu varmt.

    SvarSlet
  3. Joan, hver tid sin charme, og så må vi håbe på sne til at dække det sorte :-)

    Madame, det er nemlig rigtig, man skal være i solen for at det er varmt.

    SvarSlet
  4. Dejligt med en skøn sansetur.

    SvarSlet
  5. Jamen, selv om lyset er blevet koldere i tonen - og luften med - og blomsterne måske ikke får optimal pleje - så ser det hele jo ganske dejligt ud alligevel :-)

    SvarSlet
  6. Motion gør os bare til gladere mennesker synes jeg, uanset niveauet:)
    Hvor er det altså sjovt at følge dine billedetag, det er så livsbekræftende på en eller anden måde, at se hvordan markerne hele tiden ændrer sig, for igen og igen at vende tilbage til lige netop den som vi hver især bedst kan lide den:)

    SvarSlet
  7. Det er skønt sister bonde, det ved du jo også :-)

    Det gør det et cetera, så jeg nyder det i fulde drag

    Pia der er en mark til enhver smag ;-) blot har vi ikke rapsmarker, og dem er jeg altså helt vild med, men så må jeg nyde dem frem og tilbage på arbejde og på motorcykelture

    SvarSlet