tirsdag, september 11, 2007

EN HELDIG KARTOFFEL 2

Kasserne står klar til at blive fyldt med store og små kartofler.


Ude i marken kører kartoffeloptageren, det går godt. Regnen i går kunne godt mærkes visse steder, men nu er de forbi de steder.


Sønnen er godtaget som medhjælper, og han trives sammen med de to andre medarbejdere. Men jeg kunne nu ikke se ham køre traktoren, selvom jeg zoomede ;-)


De små kartofler er en lækkerbisken, så vi skal have kartofler i fad i aften. Det er dejligt nemt at lave, og så ryger frikadellerne også ind i ovnen, let og lækkert.


Hyldebærrene er klar, hvis fruen ellers bliver klar, det har jeg ikke været de sidste par år, men der er nu ikke noget som hjemmelavet hyldebærsaft, så måske…

14 kommentarer:

  1. Lene, hvor jeg bare bliver så glad indeni, af dine smukke ture rundt omkring og de dejlige billeder. Tak.

    Jens er jo landmand - og tænk - i går ved aftensmaden, sagde sønnen sørme: måske skulle man blive landmand.
    Jeg sir dig vi var ved at blive kvalt begge to. Han er jo filmmand. Det var overraskende og han mente det. Men lad os nu se.

    SvarSlet
  2. Lene - nu har jeg købt (og spist) vildmosekartofer i mere end en uge - og for hver bid tænker jeg på dig og landmanden. Man får da noget for pengene:-)

    SvarSlet
  3. tak sister bonde :-)
    Ja vi ville også falde ned af stolene, hvis vores søn kundgjorde det, for et år med det formål at tjene penge, det vil han gerne og ellers ikke.

    fru koch, det lyder godt :-)

    SvarSlet
  4. Lene, jeg elsker dine beskrivelser af livet og billederne, som følger med.

    Nu får jeg altså en ubændig trang til at lave hyldebærsaft - og varm hyldebærsuppe med tvebakker og kanelsukker. Jeg må på jagt efter nogle hyld snarest :-)

    SvarSlet
  5. Liselotte -kom du bare :-)uhmm hyldebærsuppe, det får jeg aldrig, for resten af familien gider ikke :-(

    SvarSlet
  6. Jeg har lige lavet hyldebærsuppe, det er en dejlig ret. Og jeg er også vild med at læse om jeres liv på landet, Lene.

    SvarSlet
  7. madame, nu laver jeg snart det hyldebærsuppe, og så må de andre spise rugbrødsmadder :-) og tak, det er rart at høre, at det er læseværdigt.

    SvarSlet
  8. Go' fornøjelse med hyldebærrerne... det smager godt, men arbejdet med dem, nej, der er andet jeg hellere vil :)

    SvarSlet
  9. Hyldebærsuppe er pragtfuldt, men det er lige varmt nok i vejret endnu.
    Jeg forbinder hylderbærsuppen med koldt ruskvejr.
    Og så holder jeg af den med syltede pærer i og tvebakker sejlende rundt.

    Og så bondespørgsmålet:
    Er der nogle tons kartofler derude og følger priserne med op?

    SvarSlet
  10. Jette, jamen egentlig synes jeg ikke, der er så meget arbejde, klaserne skylles og så ned i saftkogeren, og så skal det jo koges op med sukker bagefter, men fakta er at jeg de sidste mange år ikke har fået det gjort.

    SvarSlet
  11. Farmer, jeg lærer nye variationer: kanelsukker og syltede pærer :-)
    Vores kartofler giver rimeligt, bedre end forventet og priserne er heldigvis gået med op, så vi tror det bliver et rimeligt år.

    SvarSlet
  12. Tusen takk for at dere tar jobben. Jeg får allerede vann i munnen: Kokte poteter, potetships, pommes duchesse, potetmos, fløtestuede poteter med hvitløk, gratinerte poteter, akevitt, bakte poteter, Jacksonpoteter, pommes frittes, ...

    SvarSlet
  13. Jeg skal gi takken videre Hege, du får mit mundvand til at løbe, men hvad er Jacksonkartofler?

    SvarSlet
  14. Åh, du er en heldig kartoffel(woman) Lene, sådan at have egen hyld og egne kartofler...

    SvarSlet