mandag, oktober 15, 2007

OM JEG HUSKER?


En far spørger om vi husker fragglerne?

Vi var nærmest invaderet af dem. Landmanden havde tilfældigt købt en video med dem, og senere begyndte man så at sende dem i fjernsynet.

Vores søn på 2- 3 år tilegnede sig hurtigt sangene, så vi havde en lille Gobo i rød-hvid stribet nattrøje fra Libero og blebukser med en tromme på maven eller en guitar på ryggen, og han fik alle i familien til at gå bagefter sig rundt i hele huset.
Vi skulle synge den sang, hvor de tager ud for at befri en af vennerne hos gorgerne. Teksten kan jeg ikke huske det hele af, men melodien? Den sidder stadig fast her 18 år efter, så til sønnens konfirmation, skrev jeg noget af sangen på den melodi.

Jeg kan stadig se sønnen instruere morforældrene til at gå bag ham, og stakkels dem, hvis de ikke i det mindste råbte ”Følg med mig” til slut i hvert vers. Dengang mente vi, at han måtte blive filminstruktør, for alt, hvad han så på film, blev omdannet til leg, og han havde en fænomenal hukommelse for, hvordan tingene var, så vi kunne ikke hoppe over det lave gærde.

I går fik morforældrene så lov til bare at nyde sønnen og hans band spille og synge uden krav om at skulle deltage i sangen ;-)

Og den unge mand har planer om at søge ind til politiet, så filminstruktør bliver han vist ikke.

9 kommentarer:

  1. Jeg elsker disse erindringsglimt med dejlige unger - som nu er voksne unge mennesker - tak for det!

    SvarSlet
  2. velbekomme et cetera

    SvarSlet
  3. Jeg tror desværre ikke, jeg har set fragglerne, Lene. Er vist gået glip af en hel del. Jeg husker Fred Flintstone som noget helt særligt, men det var sikkert langt tidligere.

    SvarSlet
  4. Det var vist i vores barndom, madame :-) nej mon ikke det har været vist senere hen, det tror jeg.

    SvarSlet
  5. Her i huset har Fraglerne en stor plads, hos alle tre børn. Men især mellemste har et helt specielt forhold til dem. Den historie fortæller jeg måske en dag, den er lidt trist.

    Det er dine minder til gengæld ikke, Lene - jeg ser det for mig :-)

    SvarSlet
  6. Der er jo brug for både instruktører for at lave gode danske film, men sandelig også gode politibetjente så det ene kan vel være lige så godt som det andet. Hovedsagen er at I har fået en dejlig dreng ud af det - og det tyder det bestemt på - så tillykke med ham får jeg lyst til at sige!

    SvarSlet
  7. Fragglerne var guld hos os, da ungerne var små. Politiet, hmmmmmm, så bliver han jo nok gift med en sygeplerske ;o)

    SvarSlet
  8. Hov der mangler lige je i plejerske, er du sød at tilføje og slette bagefter. Tak søde

    SvarSlet
  9. Ella, sådan er det jo, nogle minder er svære at tænke på, andre kalder smil frem, og jeg er glad for at jeg kunne beskrive et glad minde for dig :-)

    Tak skal du ha fru koch. Jeg tror også han har egenskaber i sig til at blive en god betjent

    sister bonde, hvem ved? og kan jeg rette i din kommentar? det må blive senere, nu skal jeg på arbejde ;-)

    SvarSlet