tirsdag, november 06, 2007

START EN GOD VANE

Jeg har grinet i aften, så jeg stadig er helt øm i kæberne og i maven. Latter er virkelig sundt, hjernen bliver iltet godt, humøret får en tak opad, energipilen stiger støt og roligt gennem sådan en aften.

Jeg var blevet inviteret til kvindeaften for erhvervskvinder i min bank, ja nok ikke i egenskab af mit job som sygeplejerske, men snarere fordi jeg jo også står som medejer af landbrugsvirksomheden. Emnet i aften var kvinder og trivsel. Først hørte vi personalechefen fortælle om bankens trivselsprogram, hvordan de havde valgt at sætte fokus på trivsel frem for stress, og vi fik bl.a. udleveret en bog til inspiration til at starte en god vane.


Herefter fik vi en lækker anretning, og der blev snakket, spist og nippet til rødvin.



Så kom hovedattraktionen, Mette Bloch, tidligere verdensmester i singlesculler roning, som gav os en festlig, forrygende og hylemorsom introduktion til at blive en vinder. På et tidspunkt sad jeg og overvejede, om de blå servietter, jeg duppede øjnene med, nu var vandfaste, for ellers ville jeg se noget tåbelig ud.

Og da jeg gik derfra, var det med lysten til at sætte fokus på, hvad jeg egentlig gerne vil, eller som der står i den udleverede bog, hvad vil jeg gerne huskes for?

Jeg var i sprudlende humør, ingen eller intet kunne vælte mig, og da jeg tændte mobilen, poppede en besked op fra landmanden: ”Lis skriver på din blog, at du er i Hendes Verden”

Tak til den, der har skrevet til Hendes Verden, og nu må jeg vist til at bage kager igen, for der står, at jeg især tager billeder af kager, så det forpligter jo ;-)

19 kommentarer:

  1. Lyder som en herlig aften.

    Men det er også dejlige mennesker, der arbejder i den bank, så hvorfor skulle de ikke også kunne lave en fin aften for deres kunder?

    Det er så skønt at blive inspireret, og når man så samtidig får lov at grine igennem ... så går man fornyet derfra!

    SvarSlet
  2. God saltvandsindsprøjtning du der har fået i aften, Lene, lyder virkelig som en dejlig aften, du kan leve på en tid.

    SvarSlet
  3. Lizelotte, lige nøjagtig :-)

    Puk, det tror jeg også :-)

    SvarSlet
  4. Det lyder som en fantastisk oplevelse med din kvindeaften i banken! Der ville jeg gerne have været med. Og at lægge vægt på trivsel lyder som et godt fif i stedet for kun at focusere på det negative ord stress. Og tillykke med omtalen i Hendes Verden.

    SvarSlet
  5. Sikken dog en skøn aften, godt at du tog med, så vi andre også "kom med". Tillykke med at komme i bladet, det må vi lige se et billede af - please.

    SvarSlet
  6. madame, trivsel frem for stress, det var netop det banken også tænkte. De havde haft flere, der gik ned med stress, og heraf udsprang ideen om at få nogle gode vaner, forebygge fremfor behandle.
    Jeg kunne godt unde alle sådan en aften, jeg er stadig glad indeni :-)

    Inger, det var lige hvad jeg trængte til,og jeg skal nok tage et bette billede ;-)men det er altså kun en lille omtale ;-)

    SvarSlet
  7. Og så på en mørk tirsdag aften.. sikke en aften. Tak fordi du tog mig med. Og latter, der er intet der smitter mere end latter.

    SvarSlet
  8. Åh Lene det er så sundt at få grinet igennem - det skulle vi gøre lidt oftere. Jeg har en kollega der er med i en "grine-klub" man skulle måske melde sig ind ;-) God dag til dig ....

    SvarSlet
  9. Kæreste Lene - hjertelig tillykke med omtalen - den er fuldt fortjent! Hvis jeg må have lov at komme med et par små bemærkninger om hvordan du opfattes af mig - og som sådan også ville blive husket :-) - som et ualmindeligt varmt og indlevende menneske - to egenskaber som afspejles i alt hvad du gør - både som fagmenneske og privat. Et menneske som har blik for livets alvorligere sider samt de smukke og afslappende - og en utrolig fin evne til at reflektere over det hele - og formidle den refleksion. Du sætter tanker i gang - og man kommer altid "ud" fra din blog - lidt rigere og lidt klogere. Hav en rigtig go' dag, kære du!

    SvarSlet
  10. Til lykke med omtalen, jeg har lige købt bladet :-)
    Lige nu sidder jeg og smiler..for mellem dine linier springer grinet og glæden ved livet videre helt her ned. Dine tanker får mig altid til at stoppe op for en stund og reflektere.
    Et cetera siger så fint lige præcis det, som skal siges.

    SvarSlet
  11. enig med Johanne og Et Cetera, nu når overvejelsen på om jeg skal købe bladet, eller vente på det bliver min tur til at låne det på biblioteket hihi
    Jeg hælder til det første, det må ses på tryk altså
    smil til dig fra mig :-)

    SvarSlet
  12. Sikke en dejlig aften, det er godt, at være fyldt med gode oplevelser. Tillykke med din omtale i Hendes Verden, jeg er af samme mening som et cetera og johanne, men det har jeg vist sagt før? ;-)

    SvarSlet
  13. Lige en reklame for Royal Greenland, hvis tidligere direktør Keld Askær startede projektet en god vane, udfra den tanke, at ikke bare Royal Greenland men også den enkle medarbejder og samfundet kommer til at "tjene" på sunde og glade medarbejdere.

    Glædeligt at et Grønlandsk projekt, tænkt som en social indsats til at nedbryde dårlige sociale mønstre og derefter bygge noget bedre op, kan finde anvendelse i danske virksomheder.

    http://knr.gl/index.php?id=183&cHash=9c4884f125&tx_ttnews%5Btt_news%5D=16973&tx_ttnews%5BbackPid%5D=143

    http://www.startensundvane.dk/

    http://www.royalgreenland.dk/

    Kan iøvrigt stærkt anbefale Isfjordshellefisken

    http://www.ggs.gl/

    SvarSlet
  14. Det var så godt, Marianne

    Åh ja fru koch, det skulle vi gøre noget mere.

    Tusind tak et cetera, jeg bliver helt rørt :-)

    Johanne, at jeg kan formidle grinet er rigtig dejligt at få vide af en forfatter, tak :-)

    Anne, det er kun en lille notits , så vent bare :-)

    Tak Helle :-)

    Tuavi, velkommen her og tak for links, de skal undersøges nærmere, når jeg får tid :-)

    SvarSlet
  15. Stort tillykke med at du har været omtalt i Hendes Verden. Du har også en hygglig blog hvor du skriver om mange forskellige ting.
    Glæder mig til at høre vilke småkager du bagte:-)
    En rigtig god aften til dig.

    SvarSlet
  16. Tak i lige måde Judith, og kagerne de må vente til weekenden ;-)

    SvarSlet
  17. jamen det ku´jeg altså ikke, bladet er købt ... tillykke endnu engang.

    SvarSlet
  18. Sånne kvelder gir energi til de litt flatere dagene. Det hørtes utrolig hyggelig ut, - og maten så lekker ut.

    Gratulerer med Hendes verden. Det var da en anerkjennelse.

    SvarSlet
  19. Anne (ryster på hovedet) ;-)

    Hege, det er så godt med sådanne aftener,og maden var rigtig lækker.
    Og det blad skal ligge fremme de dage, hvor jeg har brug for at give mig selv lidt ros ;-)

    SvarSlet