søndag, november 11, 2007

USUND MORGENMAD?

Jeg er lige gået i gang med en anbefalet bog om kostændringer, og jeg tror nok, jeg snart står af, for jeg har slet ikke alle de der dårligdomme, og det har mine børn heller ikke haft, som hun beskriver i sin familie.
OG så var det, jeg kiggede på mit yndlingsmåltid søndag morgen:

Te, ikke urtete eller økologisk – ud med den
Ost, der er mælk i – ud med dem
Syltetøj, der er sukker i – ud med det
Honning, der er sukker i – ud med det
Grovrundstykker, det er lyst brød – ud med dem

Næh, jeg tror, jeg fortsætter med fokus på at få reduceret forbrug af slik, kager og lyst brød, øge forbruget af grøntsager og motionere mere. Skridttælleren er en genial opfindelse til at give sig selv en fornemmelse for, hvor lidt eller meget man går. På mit arbejde går jeg mellem 5- 7000 skridt, i går da jeg gjorde rent herhjemme, nåede jeg også op på 5000 skridt og kombineret med en ½ times rask gåtur, så røg jeg opover de anbefalede 10000 skridt daglig.

I dag, hvor der står strikning, avislæsning og afslapning på programmet, må der en længere gåtur til, hvis jeg skal nå de 10000 skridt.

I dag var det min tur til at være børnepasser til gudstjeneste, gudstjenesten var kl. 9, der var ingen barnedåb, og så er der ingen børnefamilier, der kommer. Så jeg fik tid til lidt afslapning, nyde orgelets spil, jeg synes, det er smart, at man nu skal blive siddende, til orgelet er færdig med postludium, det giver én en chance for at lytte til musikken.

Ha en god søndag.

8 kommentarer:

  1. God ide - det starter med tanken om at ville, jeg håber, at viljen til at ville, så følger senere :-)
    En skridttæller var måske en ide - jeg spekulerede faktisk på det igår, når jeg cykler, så trækker jeg hele vejen igennem skoven, har cyklen som krykke ;-) God og dejlig søndag til dig og dine.

    SvarSlet
  2. tak i lige måde Helle, jeg synes skridttælleren er en sjov måde at konkurrere med sig selv på. Apoteket har en til 200 kr, hvor den gemmer de sidste 7 dage, og hvor den også tæller aerobic skridt, altså der hvor man går mere end 10 minutter af gangen.

    SvarSlet
  3. God søndag til dig. Jeg synes også det er rigtig godt at man nu skal blive siddende indtil orglet er stoppet med at spille - det giver lejlighed til at lytte i stedet for at haste hjemad!

    SvarSlet
  4. Det med skridttælleren har jeg også tænkt på, Lene - det ville være rart at vide ... Du ønskes også en (forsat) god søndag :-)

    SvarSlet
  5. Henry, det giver nemlig chancen for at lade tankerne finde deres plads inden man går ud i verdenen igen.

    Et cetera, man kan blive lidt bidt af det ;-)

    SvarSlet
  6. vi fik den som julegave et år på biblioteket, det er ret sjovt, jeg blev dog forbavset over hvor lidt jeg egentlig går...var inden jeg tog tælleren på ret overbevist om, at jeg da sagtens gik over 10000 skridt om dagen, det gjorde jeg ikke..ups så gik den lille anordning i stykker så tælleren ikke kunne hænge i linningen, så nu er den jo pakket helt væk...og jeg tror igen, at jeg går over 10000 skridt om dagen ??

    SvarSlet
  7. Anne jamen det gør du da ;-)

    SvarSlet
  8. Jeg er allergisk overfor kirkeorgel ... jeg lider bravt når jeg er i kirke (som regel kun til X-tettens julekoncert), og er tvunget til at høre på det. Nogle af de andre synes det er så fedt. Jeg synes det er organiseret støj :-)

    Men sådan er folk jo forskellige...

    SvarSlet