onsdag, januar 09, 2008

HOST HOST, NYS

Lige nu skal der helst være lommetørklæder inden for rækkevidde, men ellers sidder jeg trygt og godt omsluttet af mørket. Lyset i min stue er tændt, og gennem vinduet kan jeg kigge over på stalden på den anden gård, hvor vinduerne lyser op som små pletter i mørket. Landmanden og søn er i sving, der skal afleveres grise til slagteriet i dag, og først skal alle grise tilses, om de har det godt og om foderanlægget virker alle steder.

Sådan en tidlig morgenstund er hyggelig, lige om lidt skal jeg i sving, lige om lidt skal jeg forholde mig til virkeligheden, men her og nu er jeg i mit eget lille univers.

Restaurantbesøget var virkelig godt. Betjeningen, maden, anretningen og hele atmosfæren, vi kunne ikke finde noget at sætte en finger på, billigt er det ikke, men det vidste vi godt. Men det gamle ry, at man måtte hen til en pølsevogn bagefter for at blive mætte, holder ikke. Vi var MÆTTE, og hvor tit bliver man bedt om at sætte sig ind i jagtstuen i de bløde stole og studere menukortet, mens ilden i pejsen sørger for varmen? Vi hyggede os, og det bliver ikke sidste gang, at de får besøg af os.

12 kommentarer:

  1. Hvor lyder det dog som en dejlig aften I har haft Lene.
    Her i byen måtte en ung mand opgive sit dejlige spisested, netop på grund af et rygte om , at man ikke blev mæt...og det passede ikke...øv...tænk hvor dårlig omtale kan ødelægge meget...
    God bedring til dig, jeg håber du kan nyde dine fridage trods alt
    :-)

    SvarSlet
  2. Anne, restauranten her har altid haft ry for fin madlavning,og den har bestået i mange år,så den er nok ikke så let at vælte. Men en nyopstartet restaurant er meget afhængig af omtalen, så det er synd for sådan en ung mand, som helt sikkert har brugt megen energi og penge på en livsdrøm.
    Og tak, jeg nyder mine fridage :-)

    SvarSlet
  3. Hvor lyder det hyggeligt. Både restaurant-besøget..og din egen morgenstund. Var manden og jeg 30 år yngre og vidste, hvad vi ved i dag...så var vi landmænd/kvinde. Og vi VED godt, der er meget at lave, men det ville ikke skræmme os, tværtimod. Netop sådan en morgen, som du beskriver her, den ville være det hele værd.
    God bedring og en god dag til dig.

    SvarSlet
  4. Johanne, vi har haft mange glæder her, men der er også ting, som jeg synes har været hårdt, men det ville der jo nok også have været, hvis vi havde været lønmodtager inde i en by. Må du også få en god dag :-)

    SvarSlet
  5. Sikke en dejlig aften I har haft. Den slags restauranter findes der ikke mange af mere. Og det med jagtstuen minder mig om en oplevelse i LIssabon hvor vi også sad i de polstrede stole og skulle vælge menu. Men det der var morsomt var at damernes menukort var uden priser ;o) God dag til dig og krammer herfra .....

    SvarSlet
  6. Dejligt med en god aften ude og især når det så bliver vellykket

    SvarSlet
  7. Også kram til dig fru koch, godt at have dig tilbage :-)
    Det menukort sagde da alt om hvem de troede der havde pengene :-)

    Marianne, det var rigtig hyggeligt, og vi nød det alle fem.

    SvarSlet
  8. Hvor lyder det fint og hyggeligt med jagtstue. God bedring til dig.

    SvarSlet
  9. Tak Lis, ja datterens kæreste syntes det kunne være skønt med sådan et rum i et hjem :-)og han er ikke jæger ;-)

    SvarSlet
  10. Jeg får sånne hyggelige bilder i hodet mitt når du forteller om griser som skal ut på siste reis, stallen og alt det andre som hører med til et liv på landet.

    God bedring med forkjølelsen.

    SvarSlet
  11. Great blog you have here.. It's difficult to find high quality writing like yours these days. I truly appreciate individuals like you! Take care!!

    Here is my site hair loss remedy
    my webpage :: amicime.altervista.org

    SvarSlet