lørdag, februar 09, 2008

AHHH nok engang

Mens landmanden gjorde rent i stalden, der skulle vaskes stier og desinficeres bagefter, så der var klar til et nyt hold smågrise, så gik jeg i gang med oprydning og rengøring herhjemme.

Der er nu vasket tøj, hængt tøj op, ryddet op, hentet grene ind, og så kom jeg til at se min brusekabine med ”gæsteøjne”. Så den fik hele turen med tandbørste i alle fuger, så nu har jeg en øm tommeltot inklusive led og en ren brusekabine.


Datteren havde set et tips med at sætte syltetøjsglas i kagedåser, så det dyrkede jeg lige i dag.



I stedet for at tørre støv af og støvsugning fik jeg lyst til at bage boller. Udgangspunktet er en grundopskrift fundet over hos Marianne (17. december i kommentarfeltet), i dag røg der kærnemælk, revne kartofler, tørrede tranebær, græskarkerner, hvedeklid og grahamsmel i.


En tyk skive ost på og en kop varm te til, så forlanger jeg ikke mere.

9 kommentarer:

  1. Måtte lige over hos Marianne ...jo, det er også den opskrift jeg bruger, bortset fra at jeg også kommer et enkelt æg i dejen.
    Så jeg ved, hvordan dine boller smager :-) Får nu lyst til at bage i morgen.
    Hvor har du været flittig, og idéen med syltetøjsglasset er god. Det kendte jeg ikke.
    I ønskes en god lørdag aften.

    SvarSlet
  2. Den opskrift har fulgt mig i 18 år - da lærte jeg den at kende på Hvidøre Hospital (for diabetiker, derfor ingen æg :-)) Den er bare sikker hver gang og varieres i det uendelige - og så er den billig.
    Hvis i stadigvæk trænger til at gøre rent - så kan i godt komme hjem til mig og fortsætte...........

    SvarSlet
  3. Den med at se badeværelset med gæsteøjne ...uhhh, den ramte et-og-andet her ... Måske skulle jeg også gå i krig med tandbørste og kalkfjerner i dag?

    SvarSlet
  4. Mariannes opskrift lyder skøn - jeg vil prøve, om jeg kan lokke husbond til at bage dem i dag ;-)

    SvarSlet
  5. Uhm - de ser gode ud... måske man skulle forsøge sig...

    SvarSlet
  6. Lækkert, Lene - rigtig weekend stemning af den bedste slags!

    SvarSlet
  7. Jeg gir snart opp å kommentere her, men forsøker igjen. De siste dagene har ikke kommentarene mine kommet av gårde, og jeg forstår ikke hvorfor.

    God søndag, uansett.

    SvarSlet
  8. Uh, jeg BRYDER mig ikke om, når du skriver med sådan en entusiasme om rengøring. Nu var jeg heldigvis igennem huset som en hvid tornado i går, men alligevel..
    Mine tranebær havde jeg tænkt mig at bruge i tranebærmuffins, som stammer fra en nyindkøbt bog - fås hos alle boghandlere lige nu til 30 kr.: "Favoritter, Muffins & kager, Over 100 opskrifter". Ud fra billederne kan den kun anbefales.
    Jeg skal nok også lige over på Mariannes side efter den bolleopskrift. Min mor har fået diabetes2, og det er jo altid rart at kunne servere noget godt for hende også. Vi andre har nok også godt af det. Bollerne ser i hvert fald rigtig gode ud.

    SvarSlet
  9. Tak Johanne, og det er en dejlig nem opskrift, denne gang med en masse andet i, men det er jo det sjove :-) Og syltetøjsglasset er smart også i en stor urtepotte, det holder grenene på en anden måde.

    Marianne, rengøringen blev kun halvt her, dine boller kom på tværs :-) det var skønt om vi boede i nærheden af hinanden, så kunne vi gøre rent sammen :-)

    Helle, jeg kunne lige pludselig ikke holde synet ud, så det var ren knokraft der blev brugt her :-)

    madame, jeg håber du fik held med din lokken :-)

    Jette, forsøg dig og lad køkkenskabet bestemme indholdet :-)

    Nemlig et cetera og som du kan se blev resten af weekenden tilbragt på mit yndlingssted.

    Æv Hege, det har jeg også oplevet, og jeg tror desværre, det er når vi får trykket forkert på tasterne, og så tror indlægget er gået igennem og dermed forlader siden. Nu tjekker jeg altid om indlægget står der, lidt klog af skade er jeg da blevet :-)

    Conny, det var kun badeværelset tornadoen ramte :-) men din muffinsbog lyder som en jeg må have :-)
    Det var ærgeligt med din mor, så er der mange ting, man lige skal tænke sig godt om med.

    SvarSlet