fredag, februar 29, 2008

HÅRET?

Kan man miste sin energi, sin tro på sig selv, sit overskud ved at vælge en forkert klipning?

Jeg bryder mig ikke om den, jeg kigger mig i spejlet, når håret er sat om morgenen og tænker bare, godt mit hår vokser rimelig hurtig. Det er flot klippet, det er nemt at sætte, men det er ikke mig.

Mine søstre og min datter kan følge mig, når jeg synes, det ser damet ud. Nogle af mine kolleger synes, det er pænt, andre siger ikke noget.

Jeg har været min egen Dalia ;-)

Der er nedtælling til dagen, hvor jeg skal have lyse striber i, jeg håber det hjælper.

Svaret på mit indledende spørgsmål er selvfølgelig nej, men at man føler sig som sig selv både udvendig og indvendig hænger nu sammen.

11 kommentarer:

  1. ja at man kan se på noget forkert (håret) i spejlet kender jeg også til :-)
    ...Fik for mange år siden (30) lavet permanent krøller----det skulle jeg aldrig have gjort...
    og penge havde jeg ikke til at få dem trukket ud ...det var så slem en tid, tørklæde på indtil håret var tørt...glattejern var ikke opfundet....åh nej
    Kan godt forstå at du ser frem til dagen, hvor du hænger rigtigt sammen igen :-)

    SvarSlet
  2. Jeg kan godt miste troen på mig selv - energien og overskuddet - ihvertfald sådan på det ydre plan p.g.a. en klipning. Jeg prøvede det for 1½ år siden - kort hår, som skulle vokse ud og blive gråt, det var bare slet ikke mig - og mine omverden reagerede som din - med forbehold pånær min datter som sagde: "Neeeej mor".
    Jeg håber, at de lyse striber vil gøre dig til mere dig selv i dine egne øjne - ellers så vokser håret i løbet af nogle uger - afhængig af hvor langt det var før.
    God weekend.

    SvarSlet
  3. Åh, vi har vist prøvet det alle sammen, desværre. Jeg mindes, at jeg som 14-årig blev slæbt med til frisøren af min mor. Det var meget mod min vilje - og pandehåret blev klippet helt kort. Inden var det et langt sidepandehår, lige så lagt som resten af håret. Om jeg tudede?
    Nu går jeg sjældendt til frisør - tør næsten ikke. Men jeg har også langt hår.

    SvarSlet
  4. energien og troen på sig selv sidder ikke i håret. Men vi kender alle til dage hvor udseendet bare er vigtigt, fordi man på andre områder ikke er helt på toppen... jeg håber du kommer overens med din frisure indtil det er tid til at ændre den igen.

    SvarSlet
  5. Hvis man rager håret af folk påvirker det deres selvværdsfølelse, så det er ikke helt rigtigt med et nej til spørgsmålet. Det er ikke lykkedes mig at rode den helt eksakte teori frem af hjernekisten, men jeg kan svagt erindre et eller andet.

    SvarSlet
  6. Anne, de der permanent krøller :-) min lille søn græd da jeg kom hjem med krøller :-)

    Helle, tak og jeg tror det vil hjælpe, for de gamle striber blev jo klippet væk :-)

    Madame, det er jo derfor du har langt hår nu (og et meget smukt langt hår har du), angsten for hvad et besøg kan forvolde sidder stadig i dig.

    kagekone, jeg er sådan en mærkelig kvinde, som ikke rører mit hår efter det er sat om morgenen, så tit kommer jeg igennem dagen uden at kigge, men jeg har et stort spejl på mit badeværelse :-) Og der er helt sikkert også andre ting, der spiller ind på min sindstilstand lige nu

    Sifka, det lyder spændende, når en gnag du får teorien fundet frem vil jeg gerne høre, for det lyder rigtigt for mig.

    SvarSlet
  7. "Det ser damete ut" - oh, den kjenner jeg igjen. Det er det verste. Men det gror jo ut igjen ganske fort da.

    SvarSlet
  8. Ved ikke om man ligefrem kan miste sin energi, men sit selvværd, det går fløjten, når man ikke ser godt ud. Som man nu synes man skal se ud.
    Der måtte da godt have fulgt et billede med til dette indlæg, så vi kunne have fået syn for sagn el. hvad det hedder alt sammen ;o)
    Synes måske bare, at man skal være sin alder bekendt. Her tænker jeg f.eks på chefredaktør Lisbeth Knudsen på Berlingske: http://omnial.blogbar.dk/files/2007/03/lisbeth-knudsen.jpg
    Og at man skal have det godt med sig selv, det er vigtigt. God weekend Lene

    SvarSlet
  9. Ja, absolut. Jeg er netop blevet klippet, og det er blevet for kort syns jeg. Jeg går og retter på det og venter bare på, at det når en længde, som jeg kan holde ud. Det er altså frustrerende.

    SvarSlet
  10. Hov, det gik da forstærkt, jeg vil ikke være anonym ;-)

    SvarSlet
  11. Hege, jeg er glad for at du ved hvad jeg mener med damet :-) og forskellen på Lene 20 år og Lene 50år er netop, at jeg kan vente på hårets vækst :-)

    Sister, et billede får du ikke, for når jeg føler, det ikke er mig, så skal det ikke offentliggøres ;-)

    jeg vil gerne stå ved min alder, men jeg vil gerne se chik, frisk, smart og kvindelig ud, ikke damet ;-)

    Margrethe, sådan har jeg det også, vi må være tålmodige :-)

    SvarSlet