lørdag, februar 16, 2008

LØRDAG MED SKRIDTTÆLLER PÅ

Der er visse fordele ved at være udlånt til den anden gruppe, og så få ansvaret for to patienter, der ligger i hver sin ende af afdelingen. Man må godt lægge mænd og kvinder på samme stue, men det praktiserer vi ikke, så gruppe to måtte låne en plads i gruppe et. Derved kom sygeplejersken til at gå fra Herodes til Pilatus, og det løb op over 7000 skridt, men skidt pyt, mine patienter var selvhjulpne, så jeg blev ikke overbebyrdet.

Hjemme lokkede sofaen, og nu er jeg vældig udhvilet, aftensmaden blev lavet i går aftes, så nu har vi fået hjemmelavet brunkål, det smagte godt, men ikke så godt som vore gode bekendts brunkål.

På Aalborg Sygehus findes en lipidklinik, som udgiver et internetblad med mange gode oplysninger. Siden findes her.

Sidste blad oplyser, at man nu har mange undersøgelser, der viser, at megen fysisk inaktivitet er næsten lige så farlig som rygning, at overvægtig og aktiv er bedre end slank og inaktiv, så det er med at komme ud af sofaen, skoene på og så ud at trave, løbe, cykle eller hvad du synes er sjovt.

Godt jeg har et job, hvor jeg er i bevægelse, for min motion er i den grad ikke eksisterende, det må der laves om på!

11 kommentarer:

  1. Det er interessant, at man nu ved, at inaktivitet er så farligt! I går læste jeg på Ritzau, at hvis man er inaktiv og spiser fastfood, stiger levertallet lige så meget, som hvis man er alkoholiker eller har gulsot.

    SvarSlet
  2. Jeg forstaar ikke hvordan folk kan holde ud at vaere inaktive. Jeg bliver SAA traet, naar jeg ikke faar mig roert - og maden smager mig slet ikke!

    SvarSlet
  3. madame, jeg vidste godt det med overvægtige og aktiv er bedre end slank og inaktiv, men det var nyt for mig, at man havde det så veldokumenteret, at inaktivitet er så skadelig.

    Tina, jeg beundrer dit aktivitetsniveau, der er virkelig gang i dig. Og din måde at inddrage transportvejen til arbejde i din motion er jo det alle kloge hoveder anbefaler, for man falder så let ned i sofaen, når man er vel hjemme.

    SvarSlet
  4. Dejligt med motion. Min samvittighed er ren på det område mht. turen i går. Her skulle jeg have haft skridttæller på, tak skæbne, det blev en lang tur.

    SvarSlet
  5. Der ramte du mig Lene - jeg bevæger mig alt for lidt. Jeg elsker at gå eller cykle noget jeg gjorde flere timer hver dag - før i tiden.... Nu må jeg lægge en plan...

    SvarSlet
  6. Jeg må straks ud på den nye cykel! :-)

    SvarSlet
  7. .. og jeg som troede, du havde fri i weekenden og nok var i sommerhus, (da vi ikke hørte fra dig)... Tak for ideen, der bliver lavet brunkål med svine skanke i dag, så der nok til i morgen :)

    SvarSlet
  8. Jeg elsker også at gå og cykle, men er heller ikke flittig nok - jeg er ikke så vild med regn og tåge, ved du nok :-) Jeg slår ikke mig selv oveni hovedet, men siger til mig selv, at lidt motion er bedre end ingen motion - så håber jeg bare, at jeg får lettet mig lidt hver dag.
    Har du et gæt på hvor mange skridt der går til en kilometer - bare sådan +/- ?

    SvarSlet
  9. sister, det kunne være sjovt at vide hvor mange skridt du gik :-)

    Marianne, mon ikke du går meget i hverdagen? Måske skal vi støtte hinanden i at komme ud og gå/cykle :-)

    Lea, sådan en ny cykel skal luftes, ingen tvivl om det :-)

    Jette, næh jeg var bare lige nede med humøret, og så gider jeg ikke blogge ;-) det andet havde været skønnere.

    Helle, det virker nu på mig, som om du får gået noget, når du er ude og fotografere.
    Mine skridt har jeg opmålt til 80 cm, og ca 65oo skridt til 5 km.

    SvarSlet
  10. 7000 skridt på sådan en arbejdsdag, det er da ikke så ringe :-)

    Jeg vidste godt det med inaktivitet, og hvor farligt det er. Derfr kan det undre at jeg har været så dårlig til at komme afsted og få mig rørt. Jeg har været i gang en uge nu, -og har bestemt intentioner om at blive ved!

    SvarSlet
  11. valdemarsro,og det er dejligt at læse om :-) og det ansporer os andre til at komme i gang

    SvarSlet