søndag, marts 02, 2008

SØNDAGSTUR

Giro 413 var begyndt, mens teen til termokanderne blev brygget. Kort, kuglepen og papir blev pakket. Det var tid til at køre den tur, som vi ville byde MCklubben på til sommer.

Vi havde kørt den før, da vi plukkede margueritter, men i dag blev der noteret vejnavne, så turen til sidst kunne lægges ind i GPS’en.

Madame havde mange kommentarer til sit giro 413indlæg, men jeg synes nu, programmet er blevet mere nutidig, eller også er jeg blevet ældre ;-)

Vi hørte TV2, Bamse, Michael Jackson, Runrig, Lars Lilholt og Johnny Madsen. Der var også Louis Armstrong, Eva Madsen og Røde Mor.

Katy Bødtker med fiskerpigens sang fra mit fødselsår fik minderne frem. Jeg syntes den sang var så kedelig, ingen refræn/omkvæd, kun en fortløbende historie om fiskerpigen, der forelskede sig i en sømand, som så gik ned med sit skib. Men ikke desto mindre må jeg ha hørt den mange gange som barn, for da Poul Reichhardt brød ud i sang til sidst, kunne fruen her synge med: Min egen ven her har du mig tilbage, det triste brev, det talte ikke sandt. Mit skib gik ned, men skæbnen var mig nådig. Jeg reddet blev og livets lykke vandt


Denne gang fandt vi ned til Sæby havn, hvor der stod en dame, jeg før har set hos et cetera. Langt ude i det fjerne kunne jeg se udsigtspunktet, hvor vi ville drikke te. Havnebutikken leverede kager og flødeboller dertil.


Oppe ved Øksnebjerg var der den fineste udsigt til færgen, som sejlede ud i det blå. Der var lunt og godt i bilen, teen var varm, muffins og flødeboller smagte godt.



Senere hen var vi på jagt efter et godt kaffested i Tolne. Der er en kro, men vi havde også set et skilt til en skovpavillon, så der kørte vi ned. Inde i skoven stod sære væsener, men de så helt fredelige ud. Pavillonen så ud til at have funktion som forsamlingshus, så kroen bliver nok stedet, hvor vi gør pause til sommer.



Hvorfor kører vi så sjældent en tur i bilen? Om sommeren kører vi masser af småture på motorcyklen, men det her var også en dejlig søndagstur

9 kommentarer:

  1. Sikke dog en dejlig tur! I kommer de fineste steder på jeres ture :-)

    Jeg er ret vild med de træfigurer

    SvarSlet
  2. Lene, jeg vil da lige skrive Tolne ind i min "Aalborg" mappe, nu må den vist hedde "Aalborg, Hals og omegn"? For nogle gange når vi er i Hals, kunne vi bruge et udflugtsmål, dette kunne vist så absolut være et af dem.

    SvarSlet
  3. Hvor er jeg vild med udflugten og teksten her, Lene. Virkelig godt skrevet sammen med billederne. TAK fordi du deler med os andre!

    SvarSlet
  4. Var lige et smut forbi... Sæby og omegn er en fantastisk plet på Danmarkskortet. Ferierede der selv forrig sommer... og hvilken ferie. Troldene må vi se en dag, det vil ungerne elske.

    SvarSlet
  5. valdemarsro, vi burde tage flere ture i bilen også, men motorcyklen har en stor del af æren for de mange ture vi kommer på. Og træfigurerne er jeg også vilde med.

    Anne, Tolne er også skrevet på hos mig, for nede ved troldefigurerne var et dejligt område at gå tur i.

    Velbekomme Puk, jeg havde en dejlig dag og det har forhåbentlig forplantet sig i tekst og billeder.

    frøken solhat, velkommen her, jeg er slet ikke i tvivl om at børn vil elske at kravle omkring troldene, mærke på dem og finde på en leg der i skovbunden :-)

    SvarSlet
  6. Der er bare så vidunderligt i Sæby og omeng. Tror nu det var frk. bibo, som havde skrevet et rigtig fint indlæg om den smukke dame i havnen. Dejlige billeder Lene - igen.

    SvarSlet
  7. Ups glemte lige det med Giro 413. Vi er blevet ældre, og udsendelsen er blevet mere nutidig, du har ret.

    SvarSlet
  8. Lene tak fordi du fortæller om, at Giro 413 er peppet gevaldigt op. Det var jeg ikke klar over -og det lyder som om, jeg skulle prøve at åbne for radioen :-D

    SvarSlet
  9. sister bonde, ja først troede jeg det var dig, men kunne ikke finde det, og så tænkte jeg på et cetera, men du har ret, det var garanteret frk. bibo, jeg må over og tjekke :-) Vi hygger os sådan en eftermiddag med varieret musik.

    madame, som jeg osgå skrev hos dig, så er det kun når vi kører i bil, at jeg får tændt for radioen :-) og jeg kan godt forstå, at du, som dagen lang beskæftiger dig med radiolyd, ikke får tændt,når du er hjemme.

    SvarSlet