lørdag, april 19, 2008

LIDT

har vel også sin ret. Jeg er af natur doven, men som voksen har jeg lært at tøjle den egenskab (så nogenlunde). Nu kommer den til udtryk i overspringshandlinger, hver gang jeg skal lave noget, jeg ikke gider.

Havearbejde er en af tingene, jeg ikke gider. Når jeg er i gang, er det godt, man kan se, hvor langt man når, og det er en nydelse at se på, så det er helt klart det, der er guleroden.

Da vi flyttede ud på gården, var der flere bede i haven end nu, og landmanden kommenterede ukrudtet på en af mine fridage. Jeg sukkede og sagde, at havearbejde ikke lige var mig, hvortil han svarede ”så må du lære at elske det, for har man en have, skal den holdes!” og så satte han sig på traktoren og knoklede videre. Han kan ikke huske det i dag, men jeg tænker på det, hver gang, jeg går i haven, så jeg prøver ihærdigt at elske mit havearbejde.

I går fik jeg kørt fire læs jord på et bed og byttet om på et par stauder, i dag skal der køres flis på bedet, og så må jeg i gang med de næste bede. Gåturen i går blev aldrig til noget, jeg faldt i søvn, så jeg forsøger i dag igen.


Og landmanden er i fuld sving, jeg har lige haft ham i røret, kan du ikke lige komme over med en trillebør, der ligger nogle grene efter træfældning på marken, dem skal vi have fjernet?

Man bliver aldrig arbejdsløs med en gård og en dejlig landmand ;-)

6 kommentarer:

  1. Jeg håber, at dine arme ikke bliver alt for lange, Lene ;-)

    Med en gård og en landmand bliver man vist aldrig arbejdsløs, men du kan jo minde landmanden om, at der skal være kræfter til frokosten ;-)

    SvarSlet
  2. Jeg kan sagtens følge dig i den manglende lyst til havearbejde. Jeg har desværre ikke en landmand til at holde mig til ilden, min mand er heller ikke til havearbejde, så vi nøjes med græs og buske. Men det er også ok til leg og grill.
    Jeg har lavet en lille beskrivelse af det der link-liste-halløj ovre hos mig! God havelørdag til dig og landmanden! :o)

    SvarSlet
  3. Det er altså mig, Nina, ovenover :o) Undskyld!

    SvarSlet
  4. Liselotte, jeg glemte at måle dem før jeg gik i gang ;-), og solen skinner så dejligt, så energien ryger ind på kontoen i en vis fart.

    Nina, vi har også reduceret i vores bede af samme grund, vi elsker andres flotte haver med masser af blomster, men vi nyder også vores egen have :-)

    SvarSlet
  5. HVordan skal du dog også have tid til havearbejde.... Med to jobs og en familie der skal have mad.... Ha en god weekend :-)

    SvarSlet
  6. Marianne,tak :-) men det er godt for sjælen at gå i haven, så jeg klør på, så må maden blive den lette udgave :-)

    SvarSlet