søndag, april 06, 2008

ROLLEMODEL


Egentlig har jeg ikke været så bevidst om det før, men de seneste uger har tydeliggjort endnu mere, at jeg har en mor gjort af ganske særligt stof.

De sidste uger har været hårde, min mor blev dårlig, mens hun var på ferie hos os, og det endte med hospitalsindlæggelse. Nu har hun det bedre og har sagt ja til et rekreationsophold på et hospice.

I dag skal vi på besøg, først skal vi omkring og hente min far, og mor har bestilt middag til os alle, datter og søn tager nemlig også med. Vi talte kort i telefon her til morgen, og nu har jeg en seddel med fade, plaider, figurer, som skal med op og pynte på stuen. Maleriet hænger der allerede sammen med min svigerindes maleri, som min mor havde forelsket sig i.

Tænk at have overskud til at glæde sig over de smukke ting, der omgiver en, selvom man er meget træt.

Nu har jeg bagt kardemommeboller og banankage, for min mor har altid været den, der kom med en kurv med kaffe og kage, når vi andre har været på hospitalet. Hun siger, at hun og min far har nogle gode børn, men som sygeplejersken på sygehuset sagde, det har du, fordi du er en god mor. ENIG

21 kommentarer:

  1. Sikke en Mor du har Lene - og nu har jeg da en fornemmelse af hvor du har dine smukke og gode gener fra. Og selvfølgelig skal i have hjemmebagte boller. Jeg er helt vild med dit billed af figuren med fuglene....

    SvarSlet
  2. Tusind tak Marianne. Den figur er jeg også vild med,den hedder happiness, og jeg tror at vi skal hen til butikken igen og finde en ny :-)

    SvarSlet
  3. Dén figur kan heller ikke hedde andet :-) - og man kunne jo passende citere en par ordsprog her: "Man høster som man sår" eller "Æblet falder aldrig langt fra stammen" - eller ...

    SvarSlet
  4. Selvom det gør mig ondt at læse om din mors sygdom gør det mig samtidig glad at læse om hvor meget I gør ud af at hun skal have det godt. Det går direkte i hjertet. God bedring og så håber jeg I får en rigtig dejlig søndag sammen :-)

    SvarSlet
  5. I ønskes alle en god søndag - og du er heldig med din mor - men hun er sandelig også meget, meget heldig med dig :-) Stort kram og knus herfra til jer.......

    SvarSlet
  6. Sådan er det bare - gode gerninger rækker langt - også for en mor. God eftermiddag hos din mor :)

    SvarSlet
  7. Må I allesammen have en dejlig dag.

    Din mor lyder som et fantastisk menneske - og det er egentlig ikke overraskende ;)

    SvarSlet
  8. God søndag til jer alle. Hvor er I heldige, at have hinanden og den store omsorg.

    SvarSlet
  9. Jeg kender kun din mor af omtale - og jeg kan sagtens få hende, du skriver om, til at passe med den person, jeg har hørt om fra min mor.

    Pas godt på hende og hinanden...

    SvarSlet
  10. Hold da op, hvilken stærk kvinde, fyldt af livsglæde og mod!Og mon ikke de smukke ting, netop stimulerer hendes glæde og overskud- men respekt for at magte det , midt i al den udmattelse.
    Den lille "Happiness" er ganske vidunderlig..Den fortæller så meget.

    SvarSlet
  11. Kære Lene. Min mor kom også på rekreationsophold på Hospice, og det var en så POSITIV oplevelse, (og et frirum for sygeplejersken)

    SvarSlet
  12. et cetera, nej man bliver glad af at se på figuren :-)

    Stine, vi havde en dejlig dag sammen :-)

    Tak fru koch :-)

    Helle, sådan er det, og der er plads til at vi alle fejler, og alligevel rækker kærligheden til det :-)

    Husejer/Andrea, min mor er et menneske og dermed heller ikke fejlfri, men hun er godt nok sej.Og vi havde en dejlig dag.

    Oline, vi er glade for at vi har hinanden, og jeg er glad for at jeg har 4 søskende, for der er også mange praktiske ting, vi lige nu skal tage os af.

    Lizelotte, vi passer på hinanden, og lige nu har vores far meget brug for os, så det er godt at Hospice kan hjælpe vores mor.

    Losarinas mor, jeg tror også de smukke ting betyder mere nu, hvor min mor ikke kan komme så meget omkring, som hun før gjorde.

    Jette, jeg kan godt forstå, at der er så mange sygeplejersker, der søger jobs på Hospice, for her er der en ro, en skønhed, en omsorg uden lige. Faktisk synes jeg, at alle patienter skulle have lov til at opleve sygehuse sådan.

    SvarSlet
  13. Hvor er det godt, at din mor har sagt ja, til det ophold. Og hvor er det godt at I husker at tage hånd om jeres far.

    SvarSlet
  14. kagekone, jeg er glad for at min mor får det ophold, men det er hårdt for min far, så det giver sig selv, han har brug for al vores hjælp.

    SvarSlet
  15. Præcis. Man mærker det fra første øjeblik, man træder ind ad døren, men det er måske netop fordi, det ikke er et sygehus.

    SvarSlet
  16. Det er meget hjertevarmt at læse, Lene, din mor virker stærk og positiv. Jeg håber, I havde en dejlig dag sammen i går.

    SvarSlet
  17. Jette, måske derfor,men de smukke omgivelser, stemningen er også med til det. Som en pårørende sagde til mig, da jeg spurgte om jeg måtte tage en stol fra dagligstuen: det tror jeg, her får man ikke nej, her må man alt :-)

    Madame, vi havde en dejlig dag. Det er hårdt lige nu, også fordi det er så svært for min far.

    SvarSlet
  18. Din mor er, som jeg har skønnet hende til at være - en meget psykisk stærk person, som den ene gang efter den anden rejser sig, utrolig kvinde, som evner at blive ved, hun er en af de personer, jeg virkelig ser op til, sammen med din rolige, sindige far, som også bevarer overblikket. Det er tydeligt, hvor du har dine gener fra, Lene. Godt, din mor sagde ja til det ophold. Tænker meget på jeres situation nu. Ved ikke, hvor meget, det hjælper, men har haft tændt lys, fordi din mor har den indre ild, livsvilje til at kæmpe. Jeg tænker på jer, godt I har det sammenhold i familien, pas stadig godt på hinanden, og hils fra mig.

    SvarSlet
  19. tusind tak Puk, du gør mig glad og jeg vil hilse :-)

    SvarSlet
  20. Godt I passer på hinanden - det siges at det er i modgang man træder i karakter. Det gælder vist både for den det går imod, så vel som dem vedkommende er omgivet af.

    SvarSlet
  21. nurhanne, og det er godt at mærke at man kan kan løfte i flok.

    SvarSlet