torsdag, maj 01, 2008

REGN, SOL, REGN

Det regnede, da jeg kørte hjemmefra i morges. og det regnede, da jeg kørte hjem i eftermiddag. Så opklaringen er først nået til Vendsyssel nu.

Jeg har været i Skive i dag, her var der også regn men opklaringen kom mens jeg var der. Længsel efter at være sammen med datteren fik mig til at lukke øjnene for alt, hvad der mangler herhjemme, jeg kan alligevel ikke nå det hele, inden arbejdsdagen begynder på søndag.

Vi har haft en dejlig dag. Taknemlighed og glæde er det, der fylder mig, når jeg er sammen med mine børn.

I dag drog vi på kunstmuseum i Skive, det kan godt anbefales, vi så en nutidig fortolkning af natur og mennesker, det var spændende. Ind imellem havde jeg svært ved at finde hoved og hale i det, men så var det rart at kunne læse lidt om kunstnerens tanker, og pludselig kunne jeg se en ide.


Museet rummer også en Grønlandssamling og en oldtidssamling, som jeg kan huske, jeg havde mine to små søstre med inde og se, da jeg var sygeplejeelev i Skive sidst i 70erne. Derudover så vi en sjov og spændende måde at levendegøre gamle dage (omkring 1900) for børn. Det kan vi klart anbefale børn og deres forældre/bedsteforældre. Her må man gå på opdagelse i alle rum, der er skjulte opgaver i hvert rum og masser af ting at se og undersøge.


Vi spiste en skøn frokost nede ved lystbådehavnen, en lys og lækker restaurant med smuk gladkunst fra en lokal glaspuster. Vi genkendte de luftige balloner/hjerter fra hospice, og vi kørte fluks op til glaspusterbutikken, som desværre var lukket i dag. Jeg må derned igen, jeg har forelsket mig i de bløde former. Prøv at tage på vandring i galleriet, det er smuk brugskunst.

Til sidst fik jeg en rundvisning på højskolen, det var spændende at se de forskellige værksteder, og jeg havde jo en yderst kompetent rundviser, så det kunne ikke være bedre.

Nu er jeg så landet igen herhjemme, regnen er stoppet, og landmanden er smuttet ud igen, jeg kan høre traktoren, nu hvor terrassedøren står åben. Måske jeg skulle få det regnskab færdig, så dagen i morgen er klar til nye opgaver.

8 kommentarer:

  1. At høre om Skive bringer minder tilbage ... jeg boede i Skive mens jeg gik i skole, og det samme har mine brødre gjort...

    Det lyder som en dejlig dag, gid jeg kunne køre hen og besøge ham min store dreng...

    SvarSlet
  2. Lizelotte, ja gid du kunne, men det er godt at høre fra dem,og bare de har det godt, så må mødre længes lidt.

    SvarSlet
  3. jamen næste gang må du altså også besøge Ulrichsens uldspinderier...en fabrik, hvor ulden spindes...man bliver ført tilbage i tiden i den grad...
    Og jeg vil da absolut besøge Skive igen og følge i dit fodspor ;-)

    SvarSlet
  4. Lyder som en meget fin måde at bruge din dag på og sikke smukke glasting - du må snart tilbage ;)

    Jeg er vild med den firkantede, lille vase med indgraveret tekst.

    SvarSlet
  5. Anne, tak for tippet, det må jeg huske :-)

    Andrea, den er så smuk, og jeg skal tilbage :-)

    SvarSlet
  6. Sikke en dejlig og oplevelsesrig dag du har haft - det var spænende at læse om, Lene.

    SvarSlet
  7. Ja, nogle gange MÅ man altså bare se og være sammen de unge mennesker NU... og hvor I dog havde en dejlig dag :)

    SvarSlet
  8. madame, det var rigtig godt :-)

    Jette, sådan er det :-) og vi nød dagen sammen.

    SvarSlet