mandag, juni 02, 2008

ON THE ROAD AGAIN

Hver arbejdsdag byder på 2 x 40 minutters kørsel, det er ikke meget i forhold til andre, men dog noget mere end mine kolleger, som hopper på cyklen og ca. 15 minutter efter er på arbejde.

Jeg nyder de minutter, jeg hører lidt radio, meget CDer, og imens får tankerne lov til at få frit spil.

Der bliver plads til dagdrømme, planlægning af indkøb og aftensmad foregår også i bilen.

På en måde er den bil mit frirum, her er jeg alene, ingen kan bede mig om at gøre noget, jeg kan køre, jeg kan synge, jeg kan grine, jeg kan græde, det er faktisk en lille tidslomme.


Hvordan kommer du på arbejde?

15 kommentarer:

  1. Hvor lyder det skønt, at kunne sidde der alene i bilen og bare være til..

    Jeg er med bus. to stk både morgen og aften. Kører i bus to timer dagligt. Om morgenen nyder jeg det, men om eftermiddagen er jeg knap så glad for turen.
    Mange dage kommer der en time ekstra i transporttid, da den bus, som jeg skal skifte til er kørt før jeg når frem. Men pyt, sådan er livet.

    SvarSlet
  2. Joan,af og til er jeg med bus, og det nyder jeg også, men måske fordi det ikke er hver dag :-)
    Jeg kan gå ind i mig selv og ser ikke andre, jeg sover faktisk også både til og fra arbejde, det går jo ikke i bilen :-)

    SvarSlet
  3. Jeg har mellem 40 og 60 minutter til arbejde, med lidt kørsel i arbejdstiden også nogle dage. Jeg nyder også tiden, før pendlede jeg sammen med min kæreste, nu pendler jeg alene. Mange af mine kolleger forstår mig ikke - men jeg betragter min kørsel nøjagtig som du. Jeg kan være eftertænksom og stille, jeg kan skråle med på musik eller jeg kan fordybe mig i lydbøger :-)

    SvarSlet
  4. Om sommeren går jeg, når jeg skal til mit vikarjob. Jeg går gennem engen op igennem naboens skov og videre over en større landevej. I bil tager det kun 5-10 minutter, men gåturen tager omkring 35 minutter. Jeg nyder den meget. Gåturen er mit frirum, det er sikkert og vist.

    Mit andet job med den lille hjertesyge pige kræver bil. Turen er på en tyve minutters tid, men foregår på en meget trafikeret ved, så opmærksomheden er slået helt til.

    I øvrigt tak for dine varme hilsner på min blog. Lene, jeg bliver altså så glad for dine ord. Det synes jeg, at du skal vide ;-)

    SvarSlet
  5. Jeg er en af de heldige, der kan nøjes med et kvarters tid på cykel. Det er så til gengæld også i al slags vejr...på nær, hvis det er meget glat eller der ligger masser af sne...så går jeg i stedet. For jeg er lidt af en kylling på to hjul, hvis underlaget ikke er, som jeg gerne vil ha' det. :-)

    SvarSlet
  6. Sikke et dejligt indlæg, Lene! Jeg nyder også min tidslomme i bilen hver dag, selv om husbond er med både frem og tilbage. Jeg bruger tiden til at læse, tit læse højt - nogle gange avisen ellers en bog. Og på hjemturen falder jeg gerne i søvn - men jeg nyder turene hver dag.

    SvarSlet
  7. Stine, det anede mig :-)

    Jeanette Mariae, hvor er det dejligt at kunen gå og få sindet stemt til arbejde. Jeg ville også vælge at gå :-) og tusind tak for dine søde ord, de varmer :-)

    Lea, jeg kan godt forstå at cyklen får lov at stå i de situationer, det kan jo være direkte livsfarlig.

    tak Madame, jeg har også haft indtryk af at I forstår at nyde den tid, og oplæsning lyder rigtig godt, måske skulle jeg overveje lydbøger, som Stine skriver :-)

    SvarSlet
  8. Lydbøger passer til mit temperament når jeg kører bil og vasker op. Jeg er ved at sælge idéen til min mor nu hun skal til at køre i bil på arbejde. Jeg vil tro du kan bruge netlydbog.dk - hvis du har en mp3 afspiller til rådighed, så slipper du endda for biblioteksbesøg og -bøder ;-)

    SvarSlet
  9. 2 minutter på cykel, og det nyder jeg i fulde drag. Jeg har tidligere både haft ½ og 1 hel times transport hver vej, så nu er det bare så dejligt med den korte vej :-)

    SvarSlet
  10. Frirum skal der til!

    Jeg er dagplejer, og arbejder derfor hjemme. Mit frirum har jeg dog i middagsstunden når børnene sover. Så kan jeg forberede aftensmad, blogge, læse, hvile benene eller slå hjernen fra et øjeblik. En enkelt dag om ugen er der heldagslegestue hvortil jeg ofte bliver kørt af min mand. Der er ellers kun 10 minutters gåafstand, som jeg så til gengæld tilbagelægger om eftermiddagen.

    SvarSlet
  11. Stine, så moderne er jeg ikke ;-)

    Anne, uhh så længe jeg kunne sove, hvis jeg havde din transporttid :-)

    velkommen her Karin, og undskyld hvis jeg har sagt det før, men hukommelsen er ikke hvad den har været :-)
    Ja der er god brug for en hvilepause med dit job, for der er krav om nærvær, når man har med den alder at gøre :-)

    SvarSlet
  12. Jeg cykler de 5 km ud til mit arbejde i Erritsø lidt udenfor Fredericia. Det er herligt - jeg har det rigtig godt med de 12-13 minutter det tager hver vej.

    Det værste er at jeg sådan skal passe på ikke at svede helt vildt...

    SvarSlet
  13. Lizelotte, det sidste ville også væe mit problem :-) men jeg kunne godt tænke mig at kunne cykle til arbejde.

    SvarSlet
  14. Min transport til jobbet minder meget om din - ca 30 min i bilen - alene og typisk med radioen på p3 eller p1. Jeg har prøvet lydbøger, men tankerne har det med at vandre andre steder hen imens. Egentlig ville jeg gerne kunne cykle på arbejde,men når det nu skal være, er det egentligt rart at bruge køreturen til at "tune ind" på jobbet eller "tune ud"

    SvarSlet
  15. Pollyanna, din sidste sætning rammer lige nøjagtig fordelen ved den halve time. Og det med tankevandringen kender jeg også :-)

    SvarSlet