lørdag, juni 21, 2008

VENNER, SE PÅ DANMARKS KORT

Fordelen ved at sige ja til at arrangere en motorcykeltur i det danske land er helt klart de hyggelige timer, vi har haft med det.

Først ser vi på kortet og snakker om, hvilket område af Vendsyssel, vi vil se. Så kører vi af sted i bilen, jeg sidder med kort, papir og blyant, og så kører vi derud af. Hjemme igen bliver turen lagt ind på GPS, og senere kører vi turen igen for at se, om det passer, og hvor pauserne skal ligge.

Vores nye GPS, postvæsenet erstattede den stjålne, skulle stå sin prøve, men det er let at betjene og har et fint display, der er nemt at betjene, også med motorcykelhandsker.


Turen gik ud over små veje mod Dronninglund storskov. Landmanden fik også set på afgrøderne rundt omkring, og der er meget korn og majs, der er ødelagt af tørken, selv jeg kunne se, at mange kartoffelplanter rundt omkring ikke havde det godt. Jeg bliver aldrig træt af kornmarker, træer og himmel. For hver ny vej var der endnu et smukt landskab, der bredte sig ud for vore øjne.


Voersaa skulle være første pausested, og her ved åen var der en fin bygning med toilet, bad og kaffestue for pausefolk, om de kommer på motorcykel, i kano eller båd.


Her var også plads til soignering af udseendet.


Vi var dog nær ikke kommet af sted igen, for den lokale vi spurgte om toiletter, tog landmanden på en større rundvisning og havde tid til at snakke resten af aftenen, så landmanden prøvede med alle mulige måder at tilkendegive, at nu skulle han af sted, det lykkedes til sidst.

Regnen satte ind, da vi tog af sted, og himlen skiftede farve.


Sæby blev passeret med regnen piskende ned, vinduesviskeren havde nok at gøre, og vi var glade for aftenens valg af køretøj.


Efter regn kommer farvebuen, den nød vi, den fulgte os på vej.


Nu er vi klar til turen, og vi glæder os til at vise den del af Vendsyssel for andre motorcyklister.

6 kommentarer:

  1. Små-autistisk - det kan jeg lide. Det hele skal bare være 100% perfekt :-) Sikke en skøn tur - den gad jeg godt at gøre efter i bil. Det lyder ikke rart med alle de ødelagte afgrøder.

    SvarSlet
  2. Jeg siger også - Sikke en skøn tur.
    Smukt billede af kornmarken, og regnen bliver jeg bare misundelig på. Vores kartofler vokser ikke længere! Snøft..... Jeg ser også helt bestemt en fordel ved at skulle arrangere en tur. Tænk bare hvad I har set og oplevet, fordi I skulle. Tak for en dejlig beretning.

    SvarSlet
  3. Marianne,tak, det skal være i orden, når man skal føre andre rundt :-) Og ja der er mange landmænde, der synes det er træls lige nu.

    Johanne, tak :-) jeg håber også I snart får regn. Vores kartofler gror i spagnum, så de lider ingen nød, og i går fik vi meget vand, det gjorde godt. Nu vil vi gerne af med blæsten :-)

    SvarSlet
  4. Sikke dog et fantastisk smukt og flot forarbejde. Men så får I jo turen x 2 og det må da være vidunderligt. Husk at hilse min moster, hvis I kommer i nærheden af Understed - Karup Kirke. Fantastist udsigt deroppefra, helt til Læsø på en god dag.

    SvarSlet
  5. Sister, jeg elsker de ture :-) Og vi kommer igennem Understed og mon ikke udsigten hedder Øksnebjerg, der er der billede fra på den første tur, klik på linker :-)

    SvarSlet
  6. Jeg er ikke sikker - det ved du nok bedst. Min kirken hedder i hvert fald Karup Kirke og vejen hedder Kildalsvej for at komme deropad ;o)

    SvarSlet