lørdag, august 16, 2008

NEDVISNING

Kartofler skal ha den størrelse, kartofler nu en gang skal have. For år tilbage skulle de være større, små kartofler var ikke særlig efterspurgt. I dag skal kartofler være små, der er kommet mange nye opskrifter med små kartofler bagt i ovn eller stegt på pande. De unge vil have, at madlavningen går hurtigt, de er vant til pastaretter, som kan laves i en fart.

Landmanden har gået lange ture i markerne, kigget til kartoflerne i kammene, og når han vurderer, at størrelsen er der, skal kartoffeltoppene visnes ned.


Dette skal ske lige nøjagtig på det tidspunkt, hvor bladene er tørre, men ikke for langt op af dagen, for så virker midlet ikke så godt.


Sådan en dag som i dag er en god dag. Vi kunne sove lidt længere, og nu er landmanden i gang med at give planterne anden gang, mens jeg bager til familieweekend. Herefter skal kartoflerne stå i kammene i nogle uger, for at skindet kan blive fast, så de kan holde til at blive taget op og lagt på lager.

Og den nye sprøjte har fået tvillingehjul på, så den kan køre i markerne selv efter de regnskyl vi har fået. Vi ønsker ikke at stå en gang til som sidste år, hvor vi ikke kunne komme til at beskytte planterne mod skimmelsvampe.


Kornet er ved at være klar, og hvis vejret holder, bliver landmandens weekend kort, for så skal der høstes i morgen.


Ha en god weekend.

4 kommentarer:

  1. Åh jeg bliver lige sendt tilbage til barndommens dage, hvor august var en meget travl tid, med høst osv.

    SvarSlet
  2. Spændende fortælling om processen med katoflerne. Jeg ønsker Jer en herlig weekend med familie og høst ;-)

    SvarSlet
  3. Da vi kørte mod nordsjælland igår - da høstede landmændene på næsten alle markerne..... Tænk alt det du fortæller om kartofler det vidste jeg slet ikke (jeg elsker kartofler), men jeg ved at min mor forleden da købte 5 mellemstore kartofler i Føtex og måtte betale den nette sum af 5,50 krone.....hold da op en delikatesse fristes man til at sige :-)

    SvarSlet
  4. Pollyanna, det er en travl tid, men også en dejlig tid. Og i dag høstes der :-)

    Tak Jeanette Mariae, vi har hygget os og høsten er i gang :-)

    Marianne, det var da noget af en pris, men delikatesse, det er det :-)

    SvarSlet