mandag, august 04, 2008

REGNSKABETS TIME

Hvert år kommer det bag på mig, at når ferien er slut, er det tid til at lave momsregnskab. Hvorfor ved jeg ikke, for jeg laver det jo hver tredje måned, men jeg er i den grad kommet væk fra hverdagen, og så får jeg pludselig travlt.

I år har jeg dog husket det, så de næste to fridage er sat af til indendørs bogholderi, regnen gør derfor ingen skår i mine planer, men for landmanden og hans medarbejdere er det en streg i regningen, de skal nemlig sende de første kartofler af sted i morgen.


Heldigvis havde landmanden læst vejrudsigt i går, så da sønnen dukkede op i går eftermiddags, hjalp han med at tage to læs op. Nu kører kartoffelsortereren for fuld sving, og så håber vi regnen lægger sig over middag.

En frisør venter på at klippe mig, og derefter vil jeg hygge mig med stearinlys, te, en computer og masser af bilag.

7 kommentarer:

  1. God fornøjelse med regnskaberne, Lene! Det er dejligt for landmanden, at hans kone er regnskabskyndig og kan tage sig af den del af gårdens drift :-)

    SvarSlet
  2. Det er altid svært at "lande" efter en god ferie, at komme ind i hverdagens rytme.

    SvarSlet
  3. Åh, ja Lene. Det momsregnskab. Jeg har det på samme måde og i disse dage skal jeg også lige have styr på de sidste bilag her.

    Jeg elsker regnvejr intet mindre, men den kommer vel ubelejligt for mange landmænd, nu hvor alle høstmaskinerne står klar. Det oplever vi i alle tilfælde her.

    Ønsker dig en dejlig dag ;-)

    SvarSlet
  4. God arbejdslyst...se egentlig er det noget af det, jeg savner mest fra tiden, hvor vi havde forretning...den der samlen sammen, rydden op og så til slut snakken / ping pongen med revisoren...
    Sig til hvis du skal have en hådn
    :-)

    SvarSlet
  5. God arbejdslyst! Kan godt lide , at du hygger imens du arbejder :-)

    SvarSlet
  6. Det lyder til, at du har indrettet dig hyggeligt til endnu en tur i bilagsjunglen. Vejret er perfekt til den slags sysler, men når man, som jeg er på ferie i et skønt område, kunne man godt ønske sig opholdsvejr. Nu! God dag, Lene:)

    SvarSlet
  7. madame, tak og jeg tror også det er godt for mig at være med i landbruget, så jeg har en fornemmelse for hvordan det går :-)

    Marianne. jeg har arbejdet i to uger nu, men vi bor stadig i sommerhuset, men jeg nyder helt at være hjemme :-)

    Jeanette Mariae, det er godt at få styr på bunkerne. Og regnen er lidt voldsom heropppe, så både for feriefolket og landmænd måtte det godt dæmpe sig og kun regne om natten :-)

    Anne, tak for tilbuddet :-) Hvem ved måske skriver jeg ;-)

    Miri, vi kan lige så godt hygge os imens :-)

    Åh Sifka jeg ønsker godt vejr både til dig og landmændene. Også en god dag til dig :-)

    SvarSlet