fredag, august 01, 2008

SOMMERAFTENER

Efter sidste indlæg var skrevet, smuttede vi i motorcykeltøjet og drog til den lokale motorcykelklubs mødested. Aftenens turfører havde planlagt en tur til Hvalpsund., og jeg ved, at første del af turen var flot, for landmanden sagde flere gange, det er en flot tur han har valgt, men jeg halvsov, indtil vi var kommet næsten til Rønbjerg feriecenter, så jeg så ingen ting.


Resten af turen fik jeg dog set, og kameraet blev fundet frem, så jeg kunne holde mig vågen.


Modsat andre af mine medbloggere kan jeg godt lide synet af vindmøller. Jeg kan godt lide tanken om, at man bruger vindens kraft til energi, ligesom de gamle vand og vindmøller. Faktisk synes jeg også, de er smukke silhuetter på himlen omkranset af langstrakte marker, der lige nu har den smukke gyldne farve.


Ved Hvalpsund færgeleje var der kø ved ishuset, men jeg fik min softice, så der blev ikke taget billeder af palmer, strand og færge, jeg nød min is i stedet for.

Turen hjemad foregik på de store veje til Nibe, forbi landbrugsskolen, som vi kender så godt og ned til Nibe bryghus for at holde pause. Det var ved at være sent og solen gik ned, mens vi kørte.


Nede ved bryghuset var der stille, kun en enkelt knallertkører med kæresten bagpå, hun havde selvfølgelig ingen hjelm på. Man er udødelig, når man er ung, men jeg har for mange år siden stået ved en anden pige, som lå ved siden af kærestens knallert, og hun klarede den ikke, så jeg havde lyst til at stoppe dem og skælde dem ud, men gjorde det ikke.


I stedet vendte jeg blikket ud over fjorden, vandet var blikstille, luften var mild og let kølig, og dagens hektiske arbejdsliv fik lov til at forsvinde stille og roligt.

7 kommentarer:

  1. Åhh, der er så skønt ved Hvalpsund. Det er desværre bare alt for længe siden, jeg sidst var der.

    Min far byggede for nogle år siden et sommerhus deroppe, men valgte så at sælge det videre til min kusine og hendes mand, så nu er vi ikke så tit på stedet mere.

    Far har dog stadig nøglen og vi må meget gerne droppe forbi, når det ikke er lejet ud, så vi kan nyde en kop kaffe, den friske luft og en skøn udsigt. Det er gavmildt :-)

    SvarSlet
  2. moderne vindmøller er ikke 'smukke', men de er fascinerende, F.eks. det spil det giver når men kører mod tre vindmøller der står på linje og kører i næsten samme tempo - men kun næsten, det er fascinerende at stå tæt op ad tårnet og kigge op på de snurende vinger, når så endelig man er kommet så tæt på møllen er der som regel en fantastisk udsigt som bonus!
    Nu var i nok ikke forbi Alstrup kirke, men om denne er der denne historie.
    ”For mange år siden blev kriken forsynet med et tårn, og oppe i tårnet blev der ophængt en kirkeklokke. Hver morgen og aften, til gudstjenester og til forskellige begivenheder ringede klokkeren med klokken. Lyden af klokken strømmede ud over egnen. Men på den anden side af fjorden boede der imidlertid en kæmpe trold!
    For trolden var klokkens ringen ikke bare en irriterende larm, han måtte finde sig i flere gange om dagen. Nej, for ham var det det værste han vidste. Det generede ham i en sådan grad, at han til stadighed spekulerede på, hvordan han kunne slippe for dette evindelige kimeri.
    En morgen stod trolden uden for sin hule og nød solnedgangen. Kirkeklokken begyndte at ringe! Nu tabte han besindelsen! Han tog en kæmpe sten, slyngede den tværs over fjorden og ramte kirketårnet så det sank i grus, og klokken med. Så var der ro!
    Der var ro i mange år, og man havde ikke hørt fra trolden længe. Måske var han død? Landbyboerne tog mod til sig. De satte igen tårn på kirken, og nu strømmede de smukke toner på ny ud over den lille landsby i Himmerland.”
    Og det er ganske vist, for ved kirken ligger stenen stadig
    :-)

    SvarSlet
  3. Hvis ikke det var fordi jeg ikke tør sætte mig op på en motorcykel, så frister dine turberetninger godt nok.
    Enig i dine betragtninger om vindmøller og styrthjelme. Hvad angår det sidste har vi lokket Ældste til at bruge cykelhjelm ved at tilbyde at betale den. Hun bor jo inde i København, og der kan hurtigt ske noget.
    Mht. vindmøller ville jeg nok være mindre tilfreds, hvis jeg boede op ad en, som så larmede hele tiden. Men principielt synes jeg, det er en perfekt energiform, og de høje slanke møller er da flot design.

    SvarSlet
  4. Uha Lene jeg får sugen i maven over at du sidder og falder i søvn bag på dyret;-) Men tak for turen alligevel og god week-end herfra:-)

    SvarSlet
  5. Lene , tak for mange gode oplevelse både på jeres ferie og de mindre ture i DK, det er altid dejlig læsning. Og dine beskrivelser af sygeplejens mange facetter nyder jeg stadig i fulde drag, og specielt glad bliver man jo, når man læser om jeres mentorordning - det lyder som en rigtig god idé, som jo også virker indenfor andre brancher.
    Ang. styrthjelme, ja, så kan jeg kun værre enig med dig. Og så håber jeg - og tror da også - at I er forsigige med de store maskiner, for jeg tænker tit på jer, når jeg overhales af dristige kører eller oplever uheld som i går med to motorcykler indvolveret på motorvejen ved Horsens. Det så rigtig uhyggeligt ud, men jeg ved jo ikke hvad der er gået forud, og hvor slemt det i virkeligheden var. Men da jeg var ung mistede jeg to kammerater, der kørte galt på motorcykel, så en vis respekt skal der vist være!
    Men jeg håber naturligvis alligevel at få flere gode ture beskervet fra din hånd, får det er så dejligt at være "med" på turene. :o)

    SvarSlet
  6. Ih, altsaa Lene - tusinde tak for turen. Hvalpsund dufter jo lidt af hjemme for mig og i alle tilfaelde kan jeg "naesten" se over Limfjordens vande paa dine billeder og se hvor jeg ville oenske jeg kunne tilbringe et par uger snart. :)

    SvarSlet
  7. Anita, vi stod og undrede os hvorfor vi aldrig har taget færgen over til Salling, hvor mine forældres sommerhus ligger i stedt for altid at køre nednom Skive.

    Eli, de vindmøller står nemlig tit et smukt sted :-) og jeg elsker sådanne små historier som din :-)

    Conny, jeg ville heller ikke bo i nærheden af dem, så de burde ikke ligge tæt på bebyggelse. Og jeg overvejer også at købe hjelm til datteren, hvis ikke hun snart får købt en :-)

    fru koch, jeg kan heller ikke lide at være søvnig på motorcyklen, men der er mange kvinder, som fortæller mig, at de sover på MC, jeg vil helst være vågen !

    Nina, vi er forsigtige, landmanden har fået ræset det, han skulle som ung, og Gud holdt vist hånden over ham, og der er alt for mange, der er dumdristige og tror, at de har styr på de store maskiner, hvilket dødsstatisikken jo desværre viser, de ikke har.

    Tina, jeg har bestemt, at en skønne dag skal vi køre til Fur og gense øen for mit vedkommende og et nyt bekendtskab for landmandens vedkommende :-)

    SvarSlet