torsdag, august 07, 2008

VED VEJS ENDE

Gennem længere tid har jeg hygget mig med Kurt Wallanders arbejde på Ystad politistation, i alt 8 bøger er det blevet til, dertil en niende bog, hvor Henning Mankell går tilbage i tiden og i små historier fortæller om Kurt Wallanders vej frem til kriminalpolitiet.

Som Jo Nesbøs norske kriminalkommisær er Kurt Wallander heller ikke fejlfri, men man kommer til at holde af ham undervejs. Og samtidig er bøgerne også en kritisk kommentar til vores samfund og til de forhold vi byder bl.a. politiet.

Nu er jeg ved afslutningen, den tiende bog har Linda, Kurts datter, i hovedrollen, og den bliver taget i småbidder dels pga. arbejde dels pga. at handlingen er lige lidt for spændende for mig, så det går langsomt frem.

Jeg ved, at jeg havner i et tomrum, når bogen er læst. Jeg elsker bogserier, hvor jeg kommer til at lære personerne at kende, og hvor jeg følger deres udvikling gennem længere tid. Om det er krimi eller anden genre er egentligt ligegyldigt, så har du nogle forslag, må du endelig sige til.

10 kommentarer:

  1. Har du læst Sjöwall og Wahlöh's bøger? Hvis ikke har du en kæmpe oplevelse til gode. Den første hedder Roseanna, mere kan jeg ikke lige uden biblioteksbasen ;-)

    Sara Paretsky har også lavet en serie, der er ganske udmærket. Det samme har Arne Dahl.

    Ellers har Helen Tursten skrevet en del efterhånden. De er ikke fantastiske, men udmærkede forkølelseskrimier.

    God læselyst :-)

    SvarSlet
  2. Da vi var i Ystad og hente storesøster ved Bornholmstrafikken, så læste jeg i en turistbrochure. De har lavet hele temaferien omkring Wallanderbøgerne (som jeg iøvrigt ikke selv har læst).

    SvarSlet
  3. Har du læst Gunnar Staalesens Bergen trilogi se her: http://www.litteratursiden.dk/sw5711.asp

    Dt er et par år siden jeg læste den, men den var god synes jeg. men mange personer. Ellers elsker jeg Elizabeth George og Inspector Lynley - du kender måske serien fra TV?

    SvarSlet
  4. Jeg har det som du - jeg snupper hele serien og lærer personerne at kende... Wallander er jeg stor fan af og har genlæst serien.
    Jeg tilslutter mig ovenstående forslag - som jeg har læst.
    Har du læst Elsebeth Egholm?
    Sue Grafton?
    Så vidt jeg husker, så har du læst Ian Rankin?
    Har du læst Arne Dahl?
    - og jeg kunne blive ved :)

    SvarSlet
  5. Jeg må lige komme med et par forslag mere...

    Kjell Ola Dahl
    Åke Edwardson
    Kim smaage
    Harlan Coben
    Peter Robinson

    Stop så fru Nielsen, som du kan se, så elsker jeg bøger :)

    Jeg vil foreslå, at du evt. læser lidt om forfatterne på nettet - evt. på bibliotekets side, så du kan pejle dig ind på, hvem af dem, som er noget for dig.

    SvarSlet
  6. Stine, Wahlöhs bøger har jeg vist for år tilbage været startet på, men dem må jeg ha genopfrisket. Arne Dahl har jeg læst.Og de to kvinder må jeg ha kigget på. Tak fordi du gider komme med forslag her i din fritid :-)

    Fru green, der findes også fansider om wallander :-)

    Pollyanna, Brgentrilogien må jeg ha kigget på, og serien har jeg ikke set, men bøgerne er kalrt en mulighed. Tak :-)

    Tak Helle, jeg elsker alle de forslag du kommer med.Arne Dahl og Elsebeth Egholm har jeg læst, men de andre er ukendte for mig, så nu har jeg noget at fordybe mig i.

    SvarSlet
  7. Selvfølgelig gider jeg det. Det gode ved at læse blogs i sin fritid er, at man kan kommentere når og hvor man lyster. God læselyst :-)

    SvarSlet
  8. Håkan Nesser med sin kriminalkommissær Van Vetteren (10 til 11 bind i serien) skriver fantastisk godt.

    Og f.eks. Inger Wolf, Gretelise Holm, Camilla Läckberg, Åsa Larsson, Mari Jungstedt, Robbert Goddard, Patricia Cornwell, Henning Mortensen er også værd at læse

    SvarSlet
  9. Sidse, velkommen her og tak for dine bud, jeg føler mig helt overvældet over alle de muligheder, jeg nu har :-)

    SvarSlet
  10. Tak for velkomsten.

    Jeg har læst med her hos dig et stykke tid og har også nydt dine dejlige billeder. Jeg elsker at læse bøger - og især dem med gennemgående personer, så derfor synes jeg lige, at jeg havde lidt at bidrage med.

    Og så glemte jeg lige Kjell Ola Dahl (åh jeg ville jo kunne blive ved længe, men du slipper).

    SvarSlet