tirsdag, september 30, 2008

MIDDAGSAFTALE

Enhver bog eller artikel om børneopdragelse vil fremhæve dette at inddrage sine børn i de daglige aktiviteter, tag dit barn med i køkkenet, tag dit barn med i rengøring eller oprydning. Alt sammen smukt og rigtigt, men i praksis skrider det let. Man er træt, børnene er trætte, de nemme løsninger ligger lige for, og sådan bliver det så.

Mine børn har været legebørn langt op i alderen, og jeg har nydt deres fantasi, fjernsynskiggeri blev tit katalysatoren til nye lege, nye måder at bruge legetøjet eller det som haven bød ind med af materialer på, så jeg lod dem se fjernsyn, jeg lod dem lege, mens jeg lavede mad, gjorde rent og ryddede op. Åh jo de var skam med en gang imellem, men slet ikke så det blev en vane.


Nu er de begge flyttet hjemmefra, og de klarer sig rigtig godt. Sønnen er dog begyndt at interessere sig for sund og billig mad, men mangler lidt viden og erfaring om dette. Jeg foreslog ham, at vi kunne lave mad sammen en dag om ugen, og i går ringede han, om vi skulle starte vores madlavningsaften i denne uge. Det bliver hyggeligt, og jeg må bestemme denne gang, men jeg skal tænke billigt og sundt, så hvad skal jeg nu finde på?

Har du gode forslag, så kom endelig frem med dem.

15 kommentarer:

  1. Hvor er det en god ide!

    En grøntsagstærte? Farsbrød med grønt tilbehør? Hakkebøf med avocadomos til et kartoffelfad med tomater og oliven? Marineret kylling med gulerødder kogt i kokosmælk og soja?

    Har du forresten ikke en af de gode stribede kogebøger med brilliante buffeter, og hvad de ellers kaldes? Der er mange gode opskrifter i.

    SvarSlet
  2. Da min søn boede på kollegie brugte han denne hjemmeside: http://studentermad.dk/
    Måske I sammen kan finde noget, der lige passer til jer. Held og lykke.

    SvarSlet
  3. :-) jeg spørger lige Eddie :-)

    SvarSlet
  4. Vi er begge studerende og prøver at spise sundt og billigt.

    Noget der er rigtig lækkert er de Pangansius filetter, som man kan købe i frost hos Netto. De koster ikke så meget, og man kan lave mange lækre ting af dem.

    Vi bruger gerne opskrifter fra www.2gangeomugen.dk der er ikke nogen til pangansius, men så kan man bruge dem der er skrevet til sej og torsk.

    SvarSlet
  5. Sifka, tak jeg bliver helt lækkersulten :-) Farsbrød har jeg tænkt på i denne uge, den unge mand vil gerne have noget, hvor han har til flere dage.

    Sister, tak, sådan et link må være guld værd for begge mine poder :-)

    Anne, tak :-) Eddie startede jo også som ung en gang :-)

    Pernille, velkommen her og tak for link og ide. Pangasius er nemlig en lækker fisk.

    SvarSlet
  6. Hej Lene - her i huset har yngste på 15 år bestilt kartoffelmos med brændende kærlighed.
    Jeg steger bacon sammen med løg og æbler, så det bliver sådan lidt æbleflæskagtigt. Jeg laver rødkålssalat til: fintsnittet rødkål, æbler, appelsiner, vindruer, rosiner, nødder, persille,lidt olivenolie og lidt læsøsalt.

    SvarSlet
  7. Mine to piger har nok heller ikke været så meget med i det jeg har lavet ang. det huslige.Men det tro jeg nu ikke de har taget skade af. I dag har de hver deres familie og de laver mad, sylter, bager og hvad ellers høre til.Har vi problemer ang. huslige ting, taler vi sammen i tlf. det er jo meget hyggelig

    SvarSlet
  8. Min "prins" på 12 er heller ikk ret tit med til "madfremstillingen".
    Han er når han har lyst og gerne vil......det tror jeg giver det bedste resultat.
    Når han laver mad - så bestemmer HAN menuen - og har han ingen ideer sætter jeg ham ved PCeren.....så er der jo masser af opskrifter.
    Udfra hans ønsker finder vi så en opskrift der er billig - sund eller......passer til årstidens grøntsager.......eller hvad jeg nu har i fokus.
    Men jeg tror det er meget forskelligt hvordan man har det i de enkelte familier.....hvad man værdsætter - hvilke værdier man har og giver.
    Janne

    SvarSlet
  9. Pastaretter, grønsagssupper, brød, kartoffelfrikadeller, kartoffelkager, Ja kun fantasien sætter grænser, men nu ved du hvad han skal have i julegave :-)

    SvarSlet
  10. Jeg var heller aldrig med min mor i køkkenet - min søster var meget mere interesseret i den del! Da jeg var flyttet hjemmefra ringede jeg sågar til hende for at høre, hvor lang tid et hårdkogt æg skulle have ;-)

    Men nu spørger min mor mig om opskrifter - så der er håb forude. Det kommer som med din søn, når interessen er der!
    Dejligt, at I kan lave det sammen synes jeg.

    SvarSlet
  11. Uhm Lone, den rødkålssalat lyder himmelsk, og brændende kærlighed er altid godt :-)

    Conny, de lærer det jo hen af vejen og så er det godt med mor i røret, og en dag så er det omvendt ;-) så får vi gode råd.

    Janne, lysten driver værket, og mine børn har også været med, men ikke som fast rytme :-)

    SvarSlet
  12. Marianne, han har fået en kogebog, men nu vil vi lave hans egen kogebog med gennemprøvede opskrifter :-)

    Tak Nille, det er også sådan jeg tænker, og jeg glæder mig til vores aftener :-)

    SvarSlet
  13. Lene - den rødkålssalat er god. Vi spiser den næsten dagligt om vinteren, hvor grøn salat er dyrt og kedeligt. Rødkål kan holde sig længe, så det har vi altid i huset. Princippet er så bare, at man blander rødkål med lidt tørret frugt, nødder og hvad der så ellers måtte være i frugtskålen (dog ikke bananer og Altid appelsiner og æbler, som man jo som regel har om vinteren) Jeg eksperimenterer hele tiden med den - i går kom der også granatæblekerner i - det ser flot ud og smager fantastisk.

    SvarSlet
  14. Lone, det med holdbarheden er jo netop vigtigt, for mange eksotiske grøntsager og salater bliver hurtigt kedelige. Den er noteret til den kommende kogebog :-)

    SvarSlet
  15. Lækkert billede, Lene. Lige til at sætte tænderne i!

    SvarSlet