tirsdag, oktober 07, 2008

EN BLODPROP ER EN BLODPROP ER EN BLODPROP ER EN……

Dagen i dag bliver kort herhjemme, der er to møder på arbejde, inden aftenvagten starter, så det er kun det mest nødvendige, der bliver nået.

Jeg strikker og forsøger at få styr på lidt mere viden om hjernen. Det er der, min udvikling kan foregå, og jeg skal også have lidt mere viden omkring pædagogik. Jeg har sagt ja til at undervise sygeplejestuderende på sygeplejeskolen i apopleksi, hvordan den opstår, hvad der sker i hjernen, og hvordan man udreder og forebygger. De skal ikke have viden på højt niveau, så det kan jeg godt klare med min nuværende viden, men jeg vil jo også gerne vide mere, så jeg snakker med mig selv, peger på tegninger, forsøger at relatere det, jeg læser, til de patienter, jeg har.

At hjernebarken er opdelt i fire lapper, og at de overordnet har forskellige funktioner, ved jeg, og at der er forskel på højre og venstre ved jeg også.

Det svære kommer, når jeg skal se på diagnosen, for lægen skriver ikke ”er ramt i pandelap og dele af isselap” men derimod ” er ramt i arterie anterior eller arterie media”, så nu prøver jeg på at få styr på, hvilke områder de forskellige hjerneblodårer dækker. Jeg kan det overordnet, nu har jeg blot sat mig for at dykke dybere ned i det emne. Jeg kan mærke at jeg har et hoved, så nu er der dømt spisepause, og så er tiden kommet, hvor jeg skal af sted.


Ha en god dag, her stråler solen, så man kun kan være i godt humør.

6 kommentarer:

  1. Hatten af for at du orker al den indlæring! Og det er godt, at det er dig, der skal undervise- for du står med det i det daglige arbejde.

    SvarSlet
  2. Kære Lene!
    Donald er ved at tilrettelægge et blogtræf i november, enten den 8. eller den 15. Hvis du har lyst til at være med så kig ind hos ham på
    http://dax2.wordpress.com/

    SvarSlet
  3. Det må være et svært emne, at beskefte sig med,men også spendende.Du må vist trænge til at se dyner efter 2
    møder og en aften vagt

    SvarSlet
  4. Mon ikke det bliver en rigtig spændende udfordring at undervise? Ved selvfølgelig ikke om du er vant til det. Du virker meget engageret i det - det synes jeg er skønt!! Pøj pøj med undervisningen.

    SvarSlet
  5. De studerende er heldige, de får en superundervisning, ingen tvivl om det:) Du overlader intet til tilfældighederne..

    SvarSlet
  6. Miri, jeg glæder mig til at prøve det af, jeg har jo kun undervist på afdelingen :-)

    Madame, jeg har lagt en besked hos Donald, men desværre er det den lørdag, hvor vi gerne skulle sidde i en storby i Europa :-)

    Conny, hjernen er ikke nem :-) og nu har jeg fem fridage, så mon ikke det går :-)

    Tak Anette, jeg er vant til at undervise i sygeplejen til apopleksipatienter på afdelingen, men har aldrig prøvet på sygeplejeskolen, og så er det jo ikke sygeplejen jeg skal undervise i der.

    Tak Jette, jeg håber jeg kan leve op til det :-)

    SvarSlet