mandag, oktober 13, 2008

GISP

Det var jo ikke meningen!

Da min datter var omkring 2 år, begyndte vi at få problemer med at få hende til at sove om aftenen. Lige så hurtigt vi lagde hende, lige så hurtigt var hun ude af sengen igen. Der var masser af energi og foretagsomhed tilbage i hende, så der skulle ikke soves, men leges, synges og læses historie for dukkerne.

Vi strøg middagsluren, dagplejemoren var ikke så meget for det, men sådan blev det, og så var det at kapløbet begyndte. For det tager 10 minutter fra byen og ud til os, og her kunne den unge dame nå at lukke øjnene, og så var det hele spildt, en aften med en ung dame, som ikke ville sove, kunne begynde.

Kom vi så hjem uden at hun fik lov til at lukke øjnene, så kom den næste udfordring, at lave mad og have øje for at hun ikke satte sig i en stol eller lagde sig på gulvet bland klodser, for så var vi lige vidt igen.

Min middagslur er for længst strøget, det ser ikke så godt ud midt på arbejde at lægge sig til at sove, og søvn i bilen går heller ikke, når det er mig, der er chauffør. Men der ingen, der holder øje med mig, når jeg kommer hjem, så kun telefonens insisterende kalden sørgede for, at det gamle ægtepar ikke sov mere end 1 time i eftermiddag.

Gad vide, hvornår søvnen indfinder sig i aften?

6 kommentarer:

  1. tjaa, Lene det ved jeg ikke, men jeg ved, at jeg ikke skal glippe med øjnene lige nu (efter mange kilometer på landevejen) for så kan jeg ikke sov i nat....men jeg kunne godt nok godt sove lige nu

    ;-)

    SvarSlet
  2. Anne, ikke sove ;-)

    SvarSlet
  3. jeg kan sove hvor som helst når som helst. Kommer jeg i rigtig god tid til et møde. Så holder jeg bilen ind til siden - ned med sædet og så sover jeg og det vækker megen undren midt i Københavns gader, men jeg har brug for det når tiden er til det.... Og til det med ikke at sove - banditten var fem år gammel før han sov, men det er en helt anden historie :-)

    SvarSlet
  4. Marianne, sådanne powernap er guld værd, jeg er bare blevet for gammel til dem, der varer mere end 15 min. :-) Og 5 år uden søvn, det er lang tid !

    SvarSlet
  5. Åh ja det kan jeg godt huske - også når unger faldt i søvn med hovedet i tallerkenen ;) Mine børn var ret kvikke til at skippe middagssøvnen - det elskede vores dagplejemor heller ikke :) men de kunne også underholde hele familien til langt ud på aftenen, hvis de sov den mindste smule.

    SvarSlet
  6. Helle, den med hovedet i tallerkenen har vi også haft :-)

    SvarSlet