søndag, oktober 19, 2008

ÅH NEJ

Som med Berlinerpoplerne er Eremitkrebsene blevet slugt i et vist tempo. Jeg har fulgt bonden, bondens datter, bedemanden og dekoratøren, de er hver især beskrevet, så man føler, man er med i deres liv.

Egentlig gælder det vel for alle forfattere, men jeg har især tænkt over det ved denne bog, at forfattere skal vide meget om meget. Det kan godt ske, at Anne B. Ragde kan læse sig til en bondes liv, men hendes beskrivelser af kærligheden til grisene, hendes indsigt i de små ting, får mig til at tænke, at hun må have været med i en stald, ikke bare en gang men mange.

Og lige så virkeligt springer hun til at beskrive bondens datters foredrag ved et kursus for nybagte hundeejere, og bagefter er vi i København med beskrivelse af de lækreste pindemadder og de smukkeste vinduesudstillinger. Selv bedemandens overvejelser virker lige så vidende som bondens.

Og overskriften hentyder til slutningen, for nu kan jeg jo slet ikke vente på næste og sidste bind, og jeg er nr. 19 i køen, suk.

21 kommentarer:

  1. Du har fuldstændig ret i dine betragtninger omkring forfatteren. Jeg har selv haft samme tanke, specielt da jeg nåede til kurset om hundene. - Ved hun også noget om hunde, tænkte jeg! Samlivet mellem de 2 mænd er også beskrevet, som om hun kender til det på nært hold i virkeligheden.
    Men - jeg bryder mig ikke om slutningen. Lidt svært at beskrive uden af komme til at afsløre den for andre! Men jeg følte mig kastet af.

    SvarSlet
  2. Hej.
    Jeg blev lokket på den bogserie af dine anbefalinger. Den første bog gled ligeså stille ind en fredag eftermiddag....
    jeg er nu nr 33 til den sidste :o)
    Hilsen Anette

    SvarSlet
  3. Johanne, forholdet mellem de to mænd er et godt eksempel på hendes evne til at sætte sig ind noget, og slutningen? Kastet af er en god beskrivelse :-) så "åh nej" går også på slutningen.

    SvarSlet
  4. Anette, dejligt, har du læst nr. 2?

    SvarSlet
  5. Jeg har fået sendt TV-serien over "Berlinerpoplerne" fra Norge fra en kær blog-ven dér - og jeg nyder den, men havde ikke gjort mig klart at det var af de af dig beskrevne grunde, Lene - men det ér lige præcis :-)

    SvarSlet
  6. Jeg har Eremitkrebsene liggende, men jeg har fået bøgerne i den forkerte rækkefølge, kan jeg se - jeg mangler jo Berlinerpoplerne. Der er noget at glæde sig til :-)

    SvarSlet
  7. Har lige tjekket...står som nr. 12! :-D

    SvarSlet
  8. Åh, jeg skal altså have læst Anne B Ragdes bøger! De er blevet rost rundt omkring, så jeg er slet ikke i tvivl om, at hun er en helt enestående forfatter :-)

    SvarSlet
  9. et cetera, dejligt :-)

    Ella, der er noget at glæde sig til og endelig i den rigtige rækkefølge :-)

    Lea, lucky you :-)

    SvarSlet
  10. Jeg har læst nr. 3 "Ligge i grønne enge" Det er en stor fornøjelse at læse om de kære mennesker og de miljøer, de færdes i. Det er sådan en bog, der ikke må blive færdig for jeg vil ikke "skilles" fra dem allesammen, men sådan går det jo med bøger - de får en ende.

    SvarSlet
  11. Det er ikke sjov at være nr.19 i køer, når du er gang med at læse en bog som jeg kan forstå på din beskrivelse er meget god.

    SvarSlet
  12. madame, du vil elkse de bøger, det er jeg slet ikke i tvivl om :-)

    Betty, velkommen her og den følelse af at det ikke må slutte, kender jeg så godt, så det bliver næste problem :-)

    Conny, den er nem at læse, den har gode personbeskrivelser, og en god handling, så jeg skulle forlængst have reserveret sidste bog. Nu må jeg vente tålmodigt :-)

    SvarSlet
  13. Jeg har været skrevet op til 3'eren på norsk siden 25. juni! Jeg tænkte, at jeg så ville kunne læse bogen uden at skulle vente på at den udkom på dansk. Jeg venter dog stadig...
    Jeg er nr. 164 i køen til den danske version, så jeg ender nok med den norske, for der er jeg 'kun' nummer 17 nu ;-)

    SvarSlet
  14. Lotte, tålmodighed er en svær ting ;-)

    SvarSlet
  15. Altså jeg nærmest skreg Åhhh nej, da jeg i det nye Alt for Damerne lige skimmede ned over en side og ned over anmeldelsen af den tredie bog i serien, for de havde sådan set afsløret en meget væsentlig begivenhed fra Eremitkrebsene, en begivenhed, som jeg helst ikke ville ha' vidst noget om, nu hvor jeg lige har afsluttet Berlinerpoplerne.
    De skulle ha' et los bagi, sådan en afsløring er virkelig en dræber :-(

    Nå, jeg læser den nu alligevel, og da jeg ikke eje for fem ører tålmodighed i forhold til bibliotekskøer, så kommer boghandleren til at tjene en lille skilling på mig idag...

    SvarSlet
  16. Anne, godt jeg ikke fik læst den anmeldelse, men læs alligevel, bogen er god :-) Det er også lige før, jeg kunne komme til at gå i en boghandel ;-)

    SvarSlet
  17. Jeg er vist også for utålmodig. Står som nummer 52 i bibliotekets kø - og før jeg når så langt, så har det jo med sikkerhed været jul også -såååååå der er som altid bøger på ønskesedlen her fra mig ... så må vi se om tålmodigheden rækker til den 24. dec.? Ellers kan jeg sagtens argumentere med mig selv og se at min bog-ønmskeliste er så lang at jeg da godt kan købe dén der titel selv... i paperback ... så kan det (næsten) forsvares, ikke?

    SvarSlet
  18. Mor til 9, forhåbentlig læser folk hurtigt, ellers kunne vi nemt komme til at forkøbe os i bøger ;-)

    SvarSlet
  19. Jeg er også SÅ vild med Ragdes trilogi om Tor, Margido, Erlend, Krumme og alle de andre! Den skulle læses i den læsegruppe jeg er med i for hyggens skyld, og det var (også for os) temmelig umuligt at skaffe en 3´er.

    Så nu har jeg købt den over nettet. På svensk! De norske var nemlig udsolgt fra en side af...

    Jeg HAR læst den til ende, og låner gerne ud, Lene :-) Så hvis du tør give dig i kast med det svenske, kan du smide en besked i min retning - måske er det nemmest på min side, så véd jeg at jeg ser det.

    I min bogkø kan du nemlig godt være nr. 1 ;-)

    SvarSlet
  20. Tak Kirsten, det var noget af et tilbud :-) men jeg er ikke så god til svensk, så det vil tage lidt af nydelsen ved at læse ;-)

    SvarSlet
  21. Det troede jeg såmænd heller ikke jeg var, men den er slet ikke så svær som man umiddelbart forestiller sig.

    Hvis du ombestemmer dig, ved du hvor du kan finde mig :-)

    SvarSlet