tirsdag, december 02, 2008

MORGENHÅR


Godt nok blev vækkeuret stillet, så jeg kunne brygge te og smøre mad til landmandens formiddagste, men derudover er morgenstunden blevet strakt ud, så jeg stadig sidder i morgenkåbe.

Tanker flyver gennem hovedet. Fru kochs morgenindlæg kombineret med landmandens fortælling i går aftes om boblen, der brast, får mig til at undres. Hvorfor tror vi altid, at alt går så godt, når bare der er store biler og armbevægelser? Flotte ting, dyrt tøj, smarte biler, det kører virkelig godt, de er en succes. Hvorfor er der en evig jagt på at hoppe over, hvor gærdet er lavest, så man kan tjene rigtig mange penge på kort tid uden alt for mange anstrengelser?

På tekst tv læser jeg, at fyrværkeribranchen bliver bestjålet som aldrig før, for tyvene kan nemt komme af med det stjålne fyrværkeri. Folk som du og jeg køber det ved garagesalg, hos venner osv. det er jo billigt, et rigtigt røverkøb! Vi er for nemme, og vi er årsagen til, at huse bliver berøvet gang på gang, for når bare det er billigt, så skidt med, at det er mærkeligt, at det bliver solgt langt under normal pris på arbejdspladser, nettet og lignende steder.

Der er mange mennesker, der i disse dage opdager, at det, de troede, var en sikker investering til pensionen, nu forsvinder ud i tågen.

Tankerne flyver, jeg lader dem flyve og prøver at koncentrere mig om det, der er hverdagen lige nu. Så på med tøjet, moster, og kom i gang med dagens dont, inden aftenvagten bliver en realitet.

3 kommentarer:

  1. Efter 7 fede år kommer 7 magre år, en det synes man at glemme Og hvor har du ret - vi vil det hele både blæse og have mel i munden. Krisen kan være en kærkommen lejlighed til at tænke sig om og finde ind til de sande værdier :-)

    SvarSlet
  2. Tja...marianne er inde på det rigtige. Man kan også tænke over, at krisen nu bare er ved at indhente de mennesker, der aldrig troede sig indhentet....og så gør det pludselig ondt.

    SvarSlet
  3. Marianne og Johanne, jeg forundres over alle de bagkloge hoveder, der dukker op. Hvor var de før hen?

    SvarSlet