søndag, december 28, 2008

NU DET JUL IGEN OG NU DET JUL IGEN


Og julen varer lige til påske, nej det ikke sandt, nej det ikke sandt, for der imellem kommer fasten.

Jeg er glad for, at min jul varer lige til helligtrekonger, for jeg har nærmest kun været i mit hus om natten siden min fridag 1. juledag.

Først arbejde, så sammen med familien, i går var det så hos min far. Vi hyggede os, snakkede (MEGET) og så dansede vi omkring juletræ. Og vi sluttede selvfølgeligt af med at løbe gennem hele huset og synge nu det jul igen.

Den sang har været en del af min jul, så længe jeg kan huske, først far, mor og børn, siden med svigersønner og svigerinde, så med små børnebørn, og nu er yngste barnebarn 10 år, men stadig går dansen rundt i huset. Ind på gæstetoilettet, rundt i soveværelset, rundt om tøjstativet i bryggerset, omkring spisebordet i spisekrogen og til sidst i fuld fart ned gennem gangen, gennem spisestuen og så rundt om juletræet i opskuet tempo, så alle hiver efter vejret de næste par minutter (så blev der stille så længe ;-)

Og minsandten om ikke vi fik julegaver, min yngste niece havde produceret julegaver til hele familien, så der var jubel over hele linjen. Nu står en lille nissemand og hjælper med at gøre min trækirke julefestlig.

Om lidt er det på med arbejdstøjet, en sød og hjælpsom kollega tilbød at tage min aftenvagt i går og at komme ind allerede kl. 13, så jeg kunne komme af sted til julefest. I dag gør jeg så gengæld og afløser hende kl. 13, så har vi begge haft en kort dagvagt og en lang aftenvagt (10timer).

I overmorgen har jeg fri et par dage, så går det løs igen med arbejdet nytårsmorgen, men weekenden skal tilbringes sammen med min far her i et julepyntet hus, for julen varer lige til fasten ;-)

4 kommentarer:

  1. Det er sjovt med disse blogs at følge julen og dens mange ensartede traditioner men også alle de små variationer, der er i hver enkelt familie. Dejligt med en ekstra julegave. God arbejdslyst.

    SvarSlet
  2. Jeg synes det er dejlig, at når i besøger din far, at i stadig holder fast i de traditioner i hade da i var børn.

    SvarSlet
  3. Jeg beholder ogsaa julen indtil helligtrekonger, men saa skal den ogsaa ud. Sjovt hvordan man fra dag til dag kan skifte paa den maade. :)

    SvarSlet
  4. Tak Karin, jeg har slet ikke haft tid til at blogsurfe her i julen, og det ærgrer mig, for jeg synes som ig, at det er sjovt at læse om andres traditioner :-)

    Tak Conny, vores børn nød det meget, og de hjælper os til at huske det hel :-) og vi nød det også :-)

    Tina, lige nøjagtig, det er lige før at forårstingene hopper ind i stuen, når juletingene er puttet i kasserne :-)

    SvarSlet