mandag, april 06, 2009

KARTOFFELFERIE

Formiddagen er brugt i kartoffelhuset, så en af medarbejderne kunne køre i marken. Førhen kunne det at sortere kartofler i april måned være en træls tjans, mange af kartoflerne begyndte at spire, og sådan nogen kan man jo ikke sende ud i butikkerne.

Nu har vi kølehus, så det er en fornøjelse at sidde og sortere, her er ingen spirer, kartoflerne er lige så fine som i efteråret, da de blev sat ind på køl.

Mens de andre hentede kartofler hjem fra kølehuset, nåede jeg lige en gåtur og opdagede, at de første buske i læhegnene er begyndt at vise deres forårspragt.

6 kommentarer:

  1. Jeg bliver så glad, når jeg læser dine ord. Du giver så meget, Lene.
    Tak...

    Også tak for det dejlige forårsbillede. Det sker virkelig nu; alting springer ud for øjnene af os i disse dage ;-)

    SvarSlet
  2. Ja nu er det forår når træer og buske får museører. Det lyder til at være en god ide med det kølehus. Det holder vist pengene i hus selvom det bruger strøm og skal afskrives. Er det Vildmosekartofler vi snakker om, for de er jo flere penge værd end andre kartofler, så det er jo vigtigt at de ikke går til.
    Det er vel også ved at være tid at få dem i jorden.
    Bruger i certificerede læggekartofler eller bruger I jeres egne, når I skal i gang i marken? det har jeg sommetider spekuleret på.

    SvarSlet
  3. Åh ja, det er så dejligt at se, at alting springer ud lige for tiden. Blodribsene står fx med røde blomster :O)

    SvarSlet
  4. Tak Jeanette :-) du gjorde mig rigtig glad :-)

    Karin, ja det er vildmosekartofler :-) Ikke alle vore kartofler er på køl, vi har to huse, hvor vi blæser kold luft ind og prøver at styre temperaturen vha dette, men når foråret kommer, er der jo ikke så meget kold luft :-)
    Læggekartofler køber vi certificerede.

    Madame, det er sjovt som ting ændrer sig, før hen lagde jeg ikke så meget mærke til det, nu bliver jeg så glad ved synet af små grønne blade :-)

    SvarSlet
  5. Det er den skønneste tid vi går i møde, Lene :-)

    Jeg har besvær med at kommentere hos dig - kommentarerne forsvinder igen :-(

    SvarSlet
  6. Ella, det er nemlig dejligt. Det er da mærkeligt, hvorfor kommentarfunktionen driller, desto skønnere er det da, når du så kommer igennem :-)

    SvarSlet