torsdag, april 02, 2009

NU ER DAGEN FULD AF SANG

Og nu er viben kommet.

Jeg hørte vibens karakteristiske sang i går aftes, da jeg gik aftentur med hunden. Landmanden er fantastisk god til at se og høre de forskellige fugle og dyr. Så for nogle dage siden havde han set, at viben var der, jeg kunne kun se nogle fugle langt nede på marken, men han kunne se deres hvide bug og genkende deres måde at flyve på samt høre sangen, der måtte jeg give op.


Overskriften stammer fra endnu en dansk sang, som er blevet spillet på mit klaver her til morgen, er vel egentlig en maj-juni sang, men for mig er forårets komme forbundet med viben. Sammen med vipstjerten, som hopper rundt ude på min gårdsplads og oppe på tagryggen, symboliserer de bruddet med vintermånederne.


Solens stråler glødede til det sidste i går aftes i træer og buske, og overalt knoppes det og små planter skyder op fra jorden.


Pløjningen af kartoffelmarkerne kræver noget erfarenhed, så landmanden vil selv starte opfugningen. Kartoflerne, som der sorteres i lige nu, kræver også erfarenhed og rutine til at være sidstemand, som foretager den endelige kvalitetskontrol. Så jeg skal ikke sortere, for rutinen mangler, og landmanden vil være sikker på, at det produkt, der sendes her fra gården er det bedst mulige. Det betyder så, at han sorterer hele dagen og pløjer om aftenen, sådan har ugen set ud for ham indtil nu. Der bliver hørt radio i traktoren, og når forårsarbejdet er slut, går han ud og køber en CD med det musik, han syntes bedst om. Sådan kommer der mere musik til gården her.


Jeg derimod spiller på klaveret og genopdager de gamle sange, som mange af mine overskrifter vidner om ;-)

13 kommentarer:

  1. Viben er også tegn på forår for mig...og det er noget af det, jeg savner ved at bo midt i byen...her ser jeg jo aldrig en vibe...
    Men jeg må jo så svinge mig op på cyklen og smutte en tur ud i det blå?

    (( Sjovt bekræftelses ord :bleactiv))

    SvarSlet
  2. Det må dejligt at kunne sætte sig til klaveret og spille, Lene!

    Jeg må hjem og lægge mærke til, om vi også har viber på markerne nu, men det har vi vel, når I har.

    Skønne forårsbilleder du har taget, ha' en god dag ;-)

    SvarSlet
  3. Anne, du må ud i det blå :-) og vi skulle helst ikke komme i den bleaktive alder igen ;-)

    Tak i lige måde, Madame, jeg nyder også at spille, det er alt for længe siden jeg har gjort de :-)

    SvarSlet
  4. Tak for dejlige ord og forårsbilleder, det kan da ikke andet end sætte en i godt humør.

    Jeg forlader igen engen og vender næsen mod Vanløse. Heldigvis er det mindre haveprojekter, jeg har lovet at hjælpe med i dag, så jeg kan både nyde samvær med søn og sol og udeliv.

    Fortsat dejlig ferie.

    Kh. Jeannette ;-)

    SvarSlet
  5. Tak Jeanette, og jeg håber solen kommer frem igen i dag,så I kan nyde havearbejdet, men luften er dejlig udenfor, har lige gået en lang tur :-)

    SvarSlet
  6. Overskriften kommer nærmest også til at passe på mig, Lene, når jeg kommer herover og ser disse skønne billeder, teksten, din energi. Ser frem til at følge dig - også mens du har ferie, så god ferie til dig, det har du fortjent. Jeg kommer tilbage.

    SvarSlet
  7. Tak Gisela, og det er da dejligt hvis sangen kommer til at fylde :-)

    SvarSlet
  8. Tra la la...
    Jeg godt synge en morgen sang med dig ved klaveret.:-))

    SvarSlet
  9. Mette, det gad jeg også godt :-)

    SvarSlet
  10. Tak for endnu en af mine gamle yndlingssange fra skoletiden. Jeppe Aakjaer har altid leveret nogle af de smukkeste tekster. :)

    SvarSlet
  11. Tina, vi to kunne vist godt danne en forening til bevarelse af de gamle danske sange ;-)

    SvarSlet
  12. ÅRH, så dejligt et indlæg og skønne billeder igen-igen.
    Sidder og nyder musikken fra CDén med danske sange. Du inspirerede mig i går til at åbne flyttekassen, det tog tid, men var hele arbejdet værd. Han har nu ikke levet forgæves, ham Jeppe

    SvarSlet
  13. Manna, tak :-) hmm min mor havde vist CD med danske sange, måske jeg lige skulle låne den :-)

    SvarSlet