lørdag, maj 23, 2009

NUET

Alt for ofte er jeg på vej hen til et andet sted, mens jeg er lige her, måske ikke fysisk men på det mentale plan. Jeg arrangerer, koordinerer, planlægger og glemmer at være her, lige nu.

Mon ikke vi er mange, der kender til denne problematik?

Så nu trækker jeg vejret dybt ned i maven, ser mig omkring og mærker efter. Jeg er lige nu i mit barndomshjem, min far skal til jubilæum med gamle elever og jeg tager med i starten og til slut, så min far har en at dele dagen med.

Mit kamera er med, jeg vil have taget billeder af alle de gamle elever, og så skal min far have dem med små oplysninger til hver enkelt.

Men lige nu og her var jeg allerede på vej hjem og ved at planlægge aftenen for landmanden og jeg.

Den tanke er slettet nu, jeg er her og jeg vil nyde denne eftermiddag sammen med elever, som gik ud af skolen to år efter jeg var født. En af eleverne har faktisk været ung pige hos os, og jeg håber hun kommer, for hendes billede er i vores album og er mig så bekendt.

Her skinner solen dejligt, det blæser, men i læ kan det blive rigtig varmt.

Må I alle få en dejlig dag.

6 kommentarer:

  1. Ja, vi kvinder er så forbistret gode til at planlægge - det er ikke altid en fordel, hvis vi glemmer at være lige nu og her.
    Ha' en god dag med din far, det lyder rigtig dejligt :o)

    SvarSlet
  2. Og jeg vil ønske dig en rigtig dejlig dag med de oplevelser den nu bringer.

    Kærlig hilsen fra engen ;-)

    SvarSlet
  3. Åh, ja du kan tror jeg kender det! I denne tid er jeg "ramt" af fænomenet og jeg ved, at når jeg mister evnen til, at være tilstede i nuet er det fordi jeg har for meget om ørerne - og jeg skal ændre strategi.
    Godt, at du fik stoppet dig selv og istedet kan nyde dagen lige her og nu!

    SvarSlet
  4. Tak Madame, jeg husker endnu det indlæg din mand skrev om hans manglende nærvær på stranden, hvor du fornemmede det :-)

    Tak Jeannette :-)

    Oline, vi skal nemlig stoppe op og få fokuseret på nuet igen :-)

    SvarSlet
  5. Hvor har I ret - man skal huske at være i nuet.... -og det er jeg ekstrem dårlig dårlig til *røde ører*. Jeg kan huske på det for en kort stund som nu, men i morgen ved jeg desværre, at jeg i tankerne vil være milepæle væk fra nuet for at arrangere og planlægge....

    Det må være en målsætning og en øvelse for mig! - At være mere i nuet og koncentrere og nyde være lige dér, hvor jeg nu er!

    Lene, du er så god til at få mig til at reflektere og stoppe op!

    Tak.

    Kh. Ditte

    SvarSlet
  6. selv tak Ditte, jeg er også alt for slem til at være langt væk i mine tanker, så det er en øvelse hver dag at prøve at være i nuet :-)

    SvarSlet