onsdag, marts 28, 2018

Lidt afhængig? Måske

Egentlig havde jeg ikke sat det som mål for ferien, men det har min leder. Og hun har nok ret. For her sidder jeg på min første feriedag og har mere lyst til at logge på min arbejdsplatform og se om der er nogle mail, jeg lige kan svare på, end at få styr på mit hus, så jeg kan holde ferie uden hele tiden at skulle have tunnelsyn for ikke at se de åbenlyse hængepartier rundt omkring. Målet er, at jeg ikke kigger mail i min 13 dage lange vinter/forårsferie. Og at jeg ikke beskæftiger mig med sygepleje, heller ikke i form af artikler. Skulle der være noget i forhold til lockout (jeg møder tilbage på arbejde den dag, det måske starter), så får jeg en sms. Så status lige nu er, at jeg ikke ved, om jeg møder tilbage som en del af nødberedskabet og dermed ikke må varetage min funktion eller om alt det, der skal ske i april, kommer til at ske.

Hver år til påske kan jeg godt blive lidt irriteret, for der er en periode fra palmesøndag til påskemandag, hvor de fleste tror, at alle er på ferie og de færreste ved, at der er rigtig mange, der knokler. Og det gør de blandt andet på sygehusene. I går kom jeg til at tænke på, at det er meget længe siden, at vi ikke har haft stuer, hvor der ligger 3 personer på tosengsstuer. Det er hårdt for patienterne at være tre på en stue, der er beregnet for to. Det er hårdt for personalet at skulle arbejde under de forhold, men vi har vurderet, at det er endnu værre at skulle ligge på gangen. En del af vores patienter er dårlige, meget dårlige, og dermed ligger de også længere hos os og dermed får vi også flere patienter på afdelingen, for der kommer stadig lige mange ind. Det er kun takket være et meget godt arbejdsmiljø, hvor der løftes i flok, at vi lykkes med at komme igennem hverdagen. Men alle er slidte og det kommer til udtryk i flere med influenza og forkølelser. Vi er også en ung afdeling og dermed mange med små børn, så der er også indimellem mange, som har barnets første og anden sygedag.

Men i år har jeg påskefri, jeg har valgt at arbejde de andre skæve helligdage i foråret, og kombineret med ferie bliver det altså til 13 dages fri. Landmanden har travlt, sådan er det bare, men jeg satser på, han kan holde lidt fri i påsken, han kan jo ikke komme i marken. Landmanden plejer at sige, at skæve helligdage er opfundet af de dovne, det er ikke Gud, der har proklameret fridagene. Datteren kommer heldigvis på besøg hos os nogle dage, så kan hun og jeg holde påskefri sammen. Svigersønnen arbejder og kan heller ikke se grunden til at lukke. Der er vist også noget om, at Skærtorsdag og Langfredag ikke er helligdage i engelske lande, og rent faktisk er det jo kristne helligdage, så for andre er er det bare dejligt med de mange fridage uanset deres tro. Svigerdatteren er en af de sygeplejersker, der skal arbejde hele påsken og flere af vagterne er 12 timers, så hun er helt sikkert træt, når påsken er slut.

Huset ordner ikke sig selv, så mens landmanden sorterer kartofler, vil jeg starte dagen med fysioterapi og bagefter skal hus og indgangspartiet ryddes op. Hep, hep, Lene, lad som om det er patienter, der har brug for din pleje til at komme sig, det kan være det hjælper. God onsdag til dig, om du har fri, ferie eller skal arbejde.

DSC_5285

12 kommentarer:

  1. Hep hep Lene - god onsdag tag et hængeparti ad gangen så kommer du i mål. Jeg skal også videre med min oprydning KH Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Anette, jeg er kommet godt i gang, så jeg smutter lige igen. hep hep til dig også :-)

      Slet
  2. Jeg tror det er en god øvelse for dig at prøve at glemme dit arbejde i nogle dage - men jeg er ikke i tvivl om, at det bliver svært for dig :-)
    Skærtorsdag helligholder de ikke i UK, Langfredag er en bank holiday i både England og Skotland, samt 2. påskedag i England, men ikke i Skotland, så din svigersøn er vant til ikke at have meget fri i påsken. Men du er nok heller ikke ked af at få datteren på besøg :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, det er i den grad en god øvelse. Jeg blev lidt forskrækket over hvor tit jeg havde lyst til at tjekke mails i går. Det kommer så ikke til at ske, har jeg besluttet mig for :-)
      jeg er slet ikke ked af at få datteren på besøg ;-)

      Slet
  3. Rigtig god påske til dig, dejlige dage med datteren, måske lidt forår, så skal du nok klare det. 🐥🐣

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak og i lige måde, Marianne. Foråret får vi nok ikke, men det skal ikke forhindre os i at hygge os sammen.

      Slet
  4. Prøv i det mindste. Jeg synes, det er en lise ikke at tænke på arbejde, når jeg har fri. Er der noget, jeg kan hjælpe med, kan de ringe. Det sker, men de begrænser det mest muligt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, jeg ikke bare prøver, jeg er fast besluttet på, at jeg ikke gør det. For du har ret, det skal da for pokker være en lise at holde fri uden at tjekke mails, så det vil jeg øver mig på :-)

      Slet
  5. God påske, ja det godt at øve sig i at holde fri.
    mange arbejder i ferierne... lærer blive skudt i skoene at de holder fri i ungernes ferier.... nogle gør men så arbejder de også 40+ timer i skole ugerne..... andre bruger 37 timer i "ferieugen" på forberedelse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Anette og i lige måde. Nu er jeg lærerbarn, har en søster der er lærer, og en søn, der er en af dem der stoppede efter to år som lærer, så jeg kender alt til deres vilkår. Og jeg misunder dem ikke deres ferier.

      Slet
  6. Uha, det er da helt sikkert godt at holde ferie uden at tjekke arbejdsmails (siger hende, der har været på Intra for fem minutter siden...). Det vil jeg selv prøve de næste dage. Det er faktisk lidt uhyggeligt, at det skal være et issue.
    God ferie med dem, der nu har tid og lange gåture og oprydning osv.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, jeg tror det er blevet en vane og en overspringshandling, så den mail bliver ikke åbnet i disse 13 dage, basta :-)
      Tak og i lige måde :-)

      Slet